Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Πακιστάν: Η στιγμή που εθελοντές σώζουν ανθρώπους... με σκελετούς κρεβατιού

Newsbomb

Πλημμύρες στο Πακιστάν: Σκελετούς κρεβατιού επιστράτευσαν οι εθελοντές για να σώσουν τους πλημμυροπαθείς από τα ορμητικά νερά

Εθελοντές στο Πακιστάν χρησιμοποίησαν κουφώματα κρεβατιού για να σώσουν ανθρώπους, με ένα...αυτοσχέδιο σύστημα τροχαλίας από τα ορμητικά νερά των που σαρώνουν τη χώρα. Το ένα τρίτο της χώρας υπολογίζεται πως έχει πλημμυρίσει, ενώ υπολογίζεται οτι περισσότεροι απο 1000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην πόλη Σουάτ στο βόρειο Πακιστάν, αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε στεγνά, ασφαλή μέρη χάρη στη φαντασία των διασωστών που σκέφτηκαν...να χρησιμοποιήσουν κρεβάτια ως εργαλεία απεγκλωβισμού Το Πακιστάν απευθύνει έκκληση για περαιτέρω διεθνή βοήθεια καθώς οι πλημμύρες καταστρέφουν τη χώρα, αφήνοντας τους πολίτες να αναζητούν διαρκώς υψηλότερα, πιο ξηρά εδάφη.

Ο αριθμός των νεκρών από τις βροχοπτώσεις των μουσώνων έφτασε τους 1.033 - με 119 νεκρούς να έχουν καταγραφεί μόλις το προηγούμενο 24ωρο. Οι ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις κατά την περίοδο του μουσώνα προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στον βορρά και τον νότο της χώρας, πλήττοντας περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Δεν έχω ξαναδεί καταστροφή τέτοιας κλίμακας, μου είναι δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις…. Είναι συντριπτικό» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.