Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Επισκεπτήριο για κατοικίδια σε νοσοκομείο του Καναδά! (video)

Newsbomb

Υπό την προϋπόθεση ότι τα ζωάκια θα έχουν απολυμανθεί σχολαστικάπροκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά μικροβίων

Το νοσοκομείο Juravinski, στο Οντάριο του Καναδά, σε μία προσπάθεια να τονώσει την ψυχολογία των ασθενών του, καθιέρωσε μια φορά την εβδομάδα, επισκεπτήριο μιας ώρας των αγαπημένων κατοικίδιων, υπό την προϋπόθεση ότι τα ζωάκια θα έχουν απολυμανθεί σχολαστικά.

Το πρόγραμμα που υιοθέτησαν οι ιθύνοντες του καναδικού νοσοκομείου λέγεται «Zachary’s Paws for Healing» και το εμπνεύστηκε η Ντόνα Τζένκινς από την εμπειρία του Ζάκαρι, του 25χρονου ανιψιού της που διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgin.

«Ενώ ο Ζάκαρι ήταν για πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο, βαριά άρρωστος μετά από μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, παρακάλεσε να δει το σκυλάκι του, τον Τσέιζ. Βάλαμε κρυφά τον Τσέιζ στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο αντίκτυπος αυτής της επίσκεψης ήταν αξιοσημείωτος. Όταν ο Ζάκαρι συνειδητοποίησε ότι δεν θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο, μ’ έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα ξεκινούσα αυτόν τον οργανισμό», αφηγείται η Τζέκινς.

Η ίδια επιμένει πως, όταν οι ασθενείς καταφέρουν να δουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια, βελτιώνεται η ψυχολογία τους και αποκτούν ένα επιπλέον κίνητρο για να αναρρώσουν και να επιστρέψουν στο σπίτι.