ΚΥΠΡΟΣ

Κίπρις: Νέα λίστα ανακλήσεων κυπριακού διαβατηρίου

Διαβατήρια
Ετοιμάζεται νέα λίστα ανακλήσεων διαβατηρίων υποστηρίζουν τα Τ/Κ ΜΜΕ

Kι ενώ ο "πόλεμος" γραπτών δηλώσεων Αναστασιάδη - Τατάρ συνεχίζεται.... η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις Ποστασί" υποστηρίζει πως θα υπάρξει νέα λίστα ανακλήσεων διαβατηρίων Τουρκοκυπρίων.

Τα ονόματα και άλλων Τουρκοκύπριων "αξιωματούχων" που κατέχουν κυπριακό διαβατήριο και φέρονται να περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενδεχόμενη ανάκληση σε μεταγενέστερο στάδιο, δημοσιεύει σε άρθρο της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

Η νέα λίστα περιλαμβάνει "στελέχη" του ψευδοκράτους, κομματικά πρόσωπα, πολιτικούς, οικονομολόγους, νομικούς και ακαδημαϊκούς.

Πρόκειται για τους:

  • Ergün Olgun, Διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό
  • Dimağ Caginer, Πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου ξενοδόχων
  • Müteahhitler Birliği, Πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου εργολάβων
  • Mehmet Aktunç, Αντιπρόεδρος της "Τράπεζας Ανάπτυξης"
  • Zeki Ziya, Ειδικός για τον τουρισμό
  • Dervish Deniz, Οικονομολόγος
  • Kenan Long
  • Dager
  • Dervish Sarcan
  • Erdem Erginel, Δικηγόρος

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 ανακάλεσε τα διαβατήρια 14 τ/κ "αξιωματούχων," μεταξύ των οποίων ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδροκράτους, μέλη του "Υπουργικού Συμβουλίου" και τα τέσσερα μέλη της λεγόμενης επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στον Alpha Κύπρου, επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει καταρτίσει λίστα ονομάτων τ/κ "αξιωματούχων" από τους οποίους θα μπορούσε να ανακληθεί το κυπριακό διαβατήριο, ως αντίδραση για τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Στο παρόν στάδιο ωστόσο, δεν γίνονται σκέψεις για να επιβληθούν κυρώσεις σε οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα πέραν των 14 που ήδη ανακοινώθηκαν και θα ενημερωθούν τις επόμενες ώρες με σχετικές επιστολές από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση σε τ/κ μέσα ενημέρωσης, ότι ο λεγόμενος Υπουργός τουρισμού των κατεχομένων ανανέωσε το κυπριακό του διαβατήριο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Φέρεται μάλιστα ο ίδιος να μετέβη στις ελεύθερες περιοχές για να το παραλάβει και να ρωτήθηκε από τους λειτουργούς της αρμόδιας υπηρεσίας αν είναι "υπουργός" του ψευδοκράτους. Τότε απάντησε θετικά, παρέλαβε το ανανεωμένο διαβατήριο και αναχώρησε από την κρατική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ alphanewslive.cy

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.