Κορονοϊός στην Κύπρο: Επαναλοιμώξεις το 30% των κρουσμάτων, βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Μειωμένη παραμένει η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εκπομπή Alpha Ενημέρωση.
Κορονοϊός στην Κύπρο: Επαναλοιμώξεις το 30% των κρουσμάτων, βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα
AP Images
2'

Ελαφρώς βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα με βάση τα στοιχεία της Επιδημιολογικής Επιτήρηση με τους δείκτες να καταγράφουν μείωση εκτός στις ηλικίες 6-11 ετών, δηλαδή των παιδιών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες ο αριθμός παρέμεινε σταθερός.

Καταγράφονται επίσης 275 κρούσματα στις ηλικίες 12-17 ετών και 274 στις ηλικίες 35-39 ετών.

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, με ιστορικό ταξιδιού, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Συνεχίζει να επικρατεί η παραλλαγή Όμικρον 5 και ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει σταθερά σε μειωμένα επίπεδα, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι το 30% των κρουσμάτων αφορά επαναλοιμώξεις που μεταφράζεται σε 859 κρούσματα.

Ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης αναμένεται να αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου και έχουν ήδη ενημερωθεί οι προσωπικοί γιατροί.

Την ίδια ώρα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εμβολιασμών με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, παραμένει μειωμένη η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Μέχρι σήμερα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer ενώ από αύριο Τετάρτη θα είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο της Moderna.

Κυρίως για χορήγηση της τέταρτης δόσης είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.
Κατά την πρώτη εβδομάδα εμβολιάστηκαν 1120 άτομα, δηλαδή περίπου 220 κάθε μέρα. Την Δευτέρα εμβολιάστηκαν 345 άτομα.

Όπως είπε, είναι χαμηλή η προσέλευση ωστόσο είναι ακόμα η αρχή της χορήγησής τους. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για πέμπτη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση πριν μήνες. Αυτό ακόμα συζητείται καθώς μόλις έχει μειωθεί το όριο ηλικίας για χορήγησή τους σε άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω. Σημείωσε ότι υπάρχουν άτομα που κάνουν ακόμα πρώτη δόση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή