ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική στρατιωτική άσκηση με πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκική στρατιωτική άσκηση με πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα οικόπεδα 8, 9 και 12, όπου γίνονται οι έρευνες για φυσικό αέριο.

Τη στιγμή που ξένοι στόλοι «συνωστίζονται» στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία αποφασίζει να δυναμιτίσει το κλίμα, προχωρώντας σε μια προκλητική και παράνομη ενέργεια.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε, η Τουρκία διεξάγει σήμερα και αύριο αεροναυτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, αναφέρουν «Τα Νέα». Τα στρατιωτικά γυμνάσια με πυρά πραγματοποιούνται κυρίως γύρω και εντός του οικοπέδου 12, όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Άγκυρα πάντως δίνει μήνυμα και για τη συνέχεια των κυπριακών ερευνών, αφού η άσκηση επεκτείνεται και στα οικόπεδα 8 και 9, τα οποία θα ακολουθήσουν στην ερευνητική διαδικασία.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα επιλέγει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τη στιγμή που η χώρα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «βροντοφωνάζοντας» τις αξιώσεις της στην περιοχή.