ΚΥΠΡΟΣ

Η Κεντρική Τράπεζα θέλει Μνημόνιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Η Κεντρική Τράπεζα θέλει Μνημόνιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ελπίζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να έχει υπογραφεί το Μνημόνιο με την τρόικα, ώστε να εκλείψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκος Δημητριάδης, δήλωσε στο ΡΙΚ πως θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες για μειώσεις μισθών και αποκοπή του 13ου, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι τέτοιου είδους μέτρα θα μειώσουν τα εισοδήματα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και κατ' επέκταση στην ίδια την οικονομία.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές, που θα αφορούν τα δημοσιονομικά και το τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας ότι και με τη βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης «ο κυπριακός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ και η οικονομία θα ανακάμψει».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα που διενεργείται για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες και την επέκτασή τους στο εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων