ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης: Θα επιδείξουμε πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού

Κασουλίδης: Θα επιδείξουμε πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού

Την αισιοδοξία ότι όλοι θα επιδείξουν πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η ε/κ πλευρά θα αποδείξει ότι έχει πολιτική βούληση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά της Κύπρου με την Τουρκία, ο κ. Κασουλίδης είπε «όπως γνωρίζετε υπάρχει κατοχή τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό, η οποία πρόεκυψε μετά από μια παράνομη εισβολή. Όλοι μιλούν για ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας με το οποίο θα δοθεί έγκριση για επίθεση στη Συρία, αλλά η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο χωρίς να προηγηθεί κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αντίθετα, διευκρίνισε, «τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν από την Τουρκία να αποχωρήσει». Φυσικά, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, «αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσω πολιτικού διαλόγου ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη. Ελπίζω ότι όλοι θα επιδείξουν πολιτική βούληση και εμείς θα αποδείξουμε ότι έχουμε πολιτική βούληση και θα την επιδείξουμε», κατέληξε.