ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Θα κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία κυπριακής οικονομίας

Γεωργιάδης: Θα κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία κυπριακής οικονομίας

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με αφορμή τις προβλέψει του Οίκου Fitchγια την Κύπρο, τόνισε ότι θα πρέπει «να παραμείνουμε σοβαροί και προσηλωμένοι» στην προσπάθεια για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.

Επίσης τόνισε πως ότι «οι οίκοι κάνουν τη δουλεία τους και εμείς κάνουμε τη δική μας. Δεν έχουμε υποβάθμιση, δεν έχουμε όμως ούτε και αναβάθμιση. Προφανώς θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να παραμείνουμε σοβαροί και προσηλωμένοι, να υλοποιήσουμε αυτά που ξέρουμε πως και οι οίκοι αξιολόγησης αναμένουν να δουν να υλοποιούνται για να κερδίσουμε τελικά την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία ακόμη και του πιο επιφυλακτικού παρατηρητή της κυπριακής οικονομίας».

«Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση. Έχουμε όμως πίστη στη δυνατότητα μας πως αν σοβαρευτούμε και λάβουμε αποφάσεις και υλοποιήσουμε όλα όσα για χρόνια προηγουμένως αναβάλλαμε, θα ξανακερδίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία για την κυπριακή οικονομία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν μπορούν να ανατραπούν τέτοιου είδους προβλέψεις, ο Υπουργός είπε : «Εγώ έχω την εντύπωση πως πολύ νωρίτερα κάποιες εκτιμήσεις οίκων αξιολόγησης θα διαψευστούν. Σεβόμαστε τη δουλεία τους και εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στη δική μας (δουλειά)».