ΚΥΠΡΟΣ

Στην «κατάψυξη» και η Κύπρος

Στην «κατάψυξη» και η Κύπρος

Συνθήκες ψύχους και χαμηλές θερμοκρασίες με σφοδρούς ανέμους προβλέπεται να επικρατήσουν από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από το απόγευμα βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την ανατολική Μεσόγειο.

Για σήμερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μεμονομένων βροχών ή ακόμα και ελαφράς χιονόπτωσης, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και απόψε, με ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες, τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, έχουν ήδη προετοιμαστσεί για χιόνια! Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Ο άστατος καιρός και η παγωνιά, θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους και χιονόπτωση σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγη ikypros