ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: Λύση του Κυπριακού σε 3-5 μήνες

Έρογλου: Λύση του Κυπριακού σε 3-5 μήνες

«Οι δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να συζητήσουν θέματα εγγυήσεων» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο και ότι προσπαθούν να ενώσουν τους λαούς των δύο κρατών σε μία ομόσπονδη λύση.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ερογλου είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν θέματα εγγυήσεων με τη συμμετοχή εγγυητών μετά από συμφωνία σε άλλα κεφάλαια.

Είπε ότι οι Ε/κ προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι το πρόβλημα άρχισε το 1974 αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο ως εγγυήτρια χώρα, πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Ερογλου, η ε/κ πλευρά απέρριψε σχέδια λύσης και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται τώρα με στόχο τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού μέσω μίας ομοσπονδίας.

«Αναμένουμε να έχουμε αποτελέσματα από αυτές τις διαπραγματεύσεις τους επόμενους τρείς με πέντε μήνες. Δεν θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να συνεχίσουν επ’ άπειρον γιατί ο λαός μας βαρέθηκε τις διαπραγματεύσεις.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Το εδαφικό είναι το δυσκολότερο κεφάλαιο