ΚΥΠΡΟΣ

Επιβεβαίωσαν το χάσμα Αναστασιάδης - Έρογλου

Επιβεβαίωσαν το χάσμα Αναστασιάδης - Έρογλου

Διαπιστωτική του μεγάλου χάσματος που υφίσταται μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η χθεσινή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπάτενχαϊμ.

Οι Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου προέβησαν σε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής διαπραγματευτικών δεδομένων, όπου διεφάνησαν οι αγεφύρωτες διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές, εφ' όλης σχεδόν της ύλης της διαπραγμάτευσης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι έχει επισημανθεί από μέρους της δικής μας πλευράς η ανακολουθία των τ/κ προτάσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν, ενώ επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση «έγινε μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου ή μη προόδου, με βάση τις θέσεις που κατέθεσαν οι δύο πλευρές. Διαφαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαλόγου όσον αφορά όλα τα θέματα που άπτονται του κυπριακού προβλήματος».

Διαπιστώθηκαν από δικής μας πλευράς, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «οι μέχρι σήμερα διαφορές, ή έχει επισημανθεί η ανακολουθία προτάσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν», σύμφωνα με το sigmalive.com.

Όσον αφορά τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Έρογλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «εκφράστηκαν από την άλλη πλευρά κάποιες θέσεις ή απόψεις για τις έγνοιες ή τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, και αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι το συντομότερο θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος όσον αφορά, τουλάχιστον, τις αρχικές θέσεις των πλευρών και, στη συνέχεια, βεβαίως, θα υπάρξει μια δεύτερη φάση, όπου θα αρχίσει να γίνεται μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα».

Σε σχόλιό του, εξάλλου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επί λέξει, «βεβαίως, θα υπάρξει μια δεύτερη φάση, όπου θα αρχίσει να γίνεται μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα».

Διαβάστε επίσης: Αναστασιάδης: Πρέπει να δώσουμε ότι οφείλουμε στους ήρωες μας