ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Αυτοί είναι οι όροι έκδοσης 6ετών ομολόγων

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Αυτοί είναι οι όροι έκδοσης 6ετών ομολόγων

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τους ειδικούς όρους έκδοσης των ομολόγων εξαετούς διάρκειας για φυσικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, μέχρι 10.000.000 ευρώ. Νοείται ότι ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους δύναται κατά την κρίση του, να αποδεχθεί ή όχι οποιοδήποτε ποσό υπερκάλυψης.

Τα Ομόλογα που εκδίδονται με βάση τους παρόντες Ειδικούς Όρους και τους Γενικούς Όρους Έκδοσης Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικά πρόσωπα έχουν εξαετή διάρκεια.

Ο τόκος ο οποίος καταβάλλεται είναι κυμαινόμενος ανάλογα με τον χρόνο ρευστοποίησης του ομολόγου.

Ο τόκος καταβάλλεται μια φορά το χρόνο, την 1η Ιουλίου κάθε έτους. Η πρώτη καταβολή τόκου γίνεται την 1η Ιουλίου 2015. Ο υπολογισμός του τόκου γίνεται σύμφωνα με τον όρο 3.1 των Γενικών Όρων Έκδοσης.

Τα ομόλογα, τηρουμένων των προνοιών της παραγράφου 10 των Γενικών Όρων Έκδοσης, αποπληρώνονται στην ονομαστική τους αξία την 1η Ιουλίου 2020.

Οι κάτοχοι δύνανται κατά οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα να αιτηθούν την πλήρη αποπληρωμή του ομολόγου με προειδοποίηση 30 ημερολογιακών ημερών.

Σε περίπτωση που η ημέρα πληρωμής τόκου ή αποπληρωμής κεφαλαίου δεν είναι εργάσιμη, η πληρωμή διενεργείται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Επιβάλλεται έκτακτη αμυντική εισφορά ύψους 3% στον τόκο προς τους κατόχους του ομολόγου οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τις 2 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου 2014.

Σημαντική Διευκρίνιση: Το έγγραφο αυτό, ή απόσπασμά του, δεν αποτελεί προσφορά για πώληση ή έκδοση ή πρόταση για αγορά κυβερνητικών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Εκδότης) ή κίνητρο επένδυσης σε οποιαδήποτε επικράτεια. Ούτε το έγγραφο αυτό ή απόσπασμά του, ούτε και το γεγονός της δημοσιοποίησής του, αποτελούν βάση για οποιαδήποτε απόφαση επένδυσης. Οποιαδήποτε απόφαση για αγορά ομολόγων πρέπει να λαμβάνεται με βάση τους τελικούς όρους των ομολόγων καθώς και τις πληροφορίες για τον Εκδότη που ετοιμάζονται από ανεξάρτητους Οίκους.

Ενδιαφερόμενοι επενδυτές προτρέπονται όπως διενεργούν οι ίδιοι ανεξάρτητη έρευνα για τη χρηματοοικονομική κατάσταση του Εκδότη και τα βασικά χαρακτηριστικά/κινδύνους των ομολόγων. Για το σκοπό αυτό μπορούν να ζητούν τη συμβουλή ενός αδειούχου/ εγκεκριμένου ειδικού (π.χ. Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) σχετικά με το κατά πόσο η επένδυση αυτή είναι κατάλληλη για αυτούς πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με τα ομόλογα του Εκδότη.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης στη Κύπρο