ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η επιστροφή της Μόρφου προϋπόθεση για λύση

Κυπριακό: Η επιστροφή της Μόρφου προϋπόθεση για λύση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα αποδεχθεί, ούτε και θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε λύση εάν δεν επιστραφεί η πόλη της Μόρφου, χωρίς τη Μόρφου δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αναπληρωτής ΚΕ Βίκτωρας Παπαδόπουλος, παραλαμβάνοντας ψήφισμα από αντιπροσωπεία των Μορφιτών στον Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι από την ανάληψη της Προεδρίας, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει δύο υπέρτατους στόχους, ο πρώτος είναι η επίλυση του Κυπριακού και ο δεύτερος η έξοδος από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνει ότι θα δώσει όλες τις μάχες, εκείνες που πρέπει και με το σθένος που πρέπει, ώστε η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία που βρίσκει τη χώρα μας υπό κατοχή, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να βρεθεί μια λειτουργική, δίκαιη λύση, μια λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα των Ε/κ χωρίς να παραγνωρίζονται τα συμφέροντα οποιασδήποτε άλλης ομάδας του πληθυσμού στην Κύπρο", δήλωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι "εκείνο που θέλει να σας διαβεβαιώσει και να σας μεταφέρει είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, ούτε θα αποδεχθεί, ούτε θα συμφωνήσει οποιαδήποτε λύση εάν δεν επιστραφεί η πόλη της Μόρφου, χωρίς τη Μόρφου δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού".

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωσε την αναφορά αυτή ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας.

"Κατά καιρούς η Μόρφου είναι πάνω στο τραπέζι, είναι κάτω, η άλλη πλευρά πολύ προκλητικά και αδιάλλακτα δηλώνει ότι η Μόρφου δεν επιστρέφει, και αυτό που μας λέτε τώρα είναι πολύ σημαντικό για μας τους Μορφίτες και θα το κρατήσουμε", σημείωσε.

Ο κ. Πίττας είπε ότι το ψήφισμα έχει επιδοθεί και στις Πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ, για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη τούρκικη κατοχή της πόλης και της πατρίδας μας.

Συνέχισε λέγοντας ότι σαράντα χρόνια μετά ο προσφυγικός κόσμος υποφέρει και χρειάζεται μια καλύτερη μέριμνα και φροντίδα και αυτή είναι η διαπίστωση από την καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους αυτούς.

"Μέσα από αυτό το ψήφισμα ζητάμε από τα μόνιμα μέλη του ΣΑ μια πιο ενεργή στάση και συμπεριφορά για λύση του εθνικού μας προβλήματος, γιατί πιστεύουμε ότι ως μόνιμα μέλη του ΣΑ έχουν τη δύναμη να εργαστούν πιο συστηματικά για λύση και πρέπει να εξασκήσουν την ανάλογη πίεση προς την άλλη πλευρά, την Τουρκία που είναι η αδιάλλακτη πλευρά", είπε ο Δήμαρχος.

Σήμερα, είπε, το εθνικό μας θέμα περνά μια κρίσιμη καμπή και είμαστε στα πρόθυρα ενός αδιεξόδου. "Αν η άλλη πλευρά δεν αλλάξει τη συμπεριφορά και δεν συζητηθεί η ουσία του Κυπριακού, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος των κωφών, θα πρέπει κάτι να γίνει για να βγούμε από όλα αυτά τα αδιέξοδα γιατί ο προσφυγικός κόσμος αγωνιά και ενδιαφέρεται ποιο είναι το μέλλον μας και η πορεία", τόνισε.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 2500 οικογένειες στη Κύπρο επηρεάζονται άμεσα από το εμπάργκο