ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Πεποισμένος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των εκποιήσεων

Αναστασιάδης: Πεποισμένος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των εκποιήσεων

Την πεποίθηση ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα οδηγήσει σε συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να εγκρίνουν τη μνημονιακή νομοθεσία περί εκποιήσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μιλώντας για τη σημερινή σύσκεψη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι λήφθηκαν αποφάσεις τόσο για το θέμα των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων καθώς και για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Είπε ότι οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην οποία παρέστησαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός πάρα τω προέδρω, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας επρόκειτο να ενημερώσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους.

Πρόσθεσε ότι θα είναι συνεπής σε όσα εξήγγειλε στις 30 Ιουλίου για μια σειρά μέτρων για προστασία των ευάλωτων ομάδων και των όσων έχουν οπωσδήποτε ανάγκη από προστασία.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα προστασίας από τις εκποιήσεις θα προέρχονται μέσω του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί να ενημερώσει πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν τα χρήματα για να μπορέσει το κράτος να στηρίξει όσο θα επιθυμούσε την πρώτη κατοικία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ένα εκ των μέτρων προστασίας των ευάλωτων ομάδων είναι τα δύο σχέδια τα οποία εξαγγέλθηκαν και τα οποία θα πραγματωθούν από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης.

«Και τα χρήματα υπάρχουν και έτσι δεν θα χρειαστεί να εκταμιευθούν από άλλες πηγές και την ίδια ώρα οπωσδήποτε θα υπάρξουν τέτοιες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο β' στην περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση και δεν εγκριθεί από τη βουλή το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως πιστεύει ότι η υπευθυνότητα που διακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις και η υπευθυνότητα όλων και ο πατριωτισμός του συνόλου θα επιτρέψει έτσι ώστε να μη χρειάζονται δεύτερα ή τρίτα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων που ενδεχόμενα θα θέσουν την Κύπρο εκτός των μέχρι σήμερα σχεδιασμών που αποδείχθηκαν απόλυτα επιτυχείς.

Διαβάστε επίσης:

Ανάσα...ο τουρισμός και για την Κύπρο