ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: «Ο Αναστασιάδης αγνοεί τις συγκλίσεις...»

Έρογλου: «Ο Αναστασιάδης αγνοεί τις συγκλίσεις...»

Η Άγκυρα δεν ετοιμάζει καμία έκπληξη στο Κυπριακό αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι έχει προσδοκίες από τον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, για να προσθέσει ότι "ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει καμία επαφή με την Τουρκία για το Κυπριακό".

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ηγέτη του TDP Tζεμάλ Οζγιγκίτ, ο κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθυστερεί τη διαδικασία και θέλει να αγνοεί τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στο παρελθόν. Επανέλαβε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί η διαδικασία του πάρε-δώσε να αρχίσει το συντομότερο και ότι ο ίδιος μιλά πάντα με τη ''γλώσσα της ειρήνης''.

Ο ηγέτης του TDP είπε ότι η ένταση δεν εξυπηρετεί κανένα και ότι πρέπει να επικρατήσει η γλώσσα της ειρήνης. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών και ότι η ευκαιρία που παρουσιάστηκε με το κοινό ανακοινωθέν πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ο κ. Οζγιγκίτ είπε ακόμη ότι δεν πρέπει το πρόβλημα να το κληρονομήσουν τα παιδιά μας και ότι ο διάλογος πρέπει να εξελίσσεται με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Επέκρινε την ε/κ πλευρά λέγοντας ότι επιμένει ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή και πρόσθεσε ότι για να ξεκινήσει το πάρε-δώσε δεν πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν συγκλίσεις.

Είπε ακόμη ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι : "Χρωστάμε τη λύση στους Κύπριους και στις επόμενες γενιές".

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νορβηγός ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό