ΚΥΠΡΟΣ

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Αναστασιάδης για ν/σ εκποιήσεων

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Αναστασιάδης για ν/σ εκποιήσεων

Στην επικράτηση πνεύματος και βούλησης ευθύνης, κατά τη σημερινή σύσκεψη στο προεδρικό, επενδύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Στην τετρασέλιδη επιστολή που απέστειλε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος αναλύει μία προς μία τις κυβερνητικές αποφάσεις υποδεικνύοντας ότι αυτές προστατεύουν τους μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες και καταθέτες.

«Η μη ψήφιση του νόμου (για τις εκποιήσεις) τους μόνους που θα προστατεύσει θα είναι τους μεγαλοοφειλέτες», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Το θέμα θα βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που άρχισε στις 09:30 στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η συνεδρία πραγματοποιείται υπό την σκιά επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία σημειώνει πως μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί οι μικροί, μεσαίοι και ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών προστατεύονται επαρκέστατα, ενώ τονίζει πως πρέπει να υπολογιστούν οι συνέπειες από τυχόν απόρριψη του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Μέτρα προστασίας των Κυπρίων από τα δάνεια και τις τράπεζες