ΚΥΠΡΟΣ

Στην Άγκυρα τέλη Αυγούστου ο Άιντε

Στην Άγκυρα τέλη Αυγούστου ο Άιντε

Στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική Κυβέρνηση για το Κυπριακό, μεταβαίνει εντός των επόμενων εβδομάδων, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, ο κ. Αϊντε θα βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα περί τα τέλη Αυγούστου. Στην ατζέντα συζήτησης, θα είναι διάφορες πτυχές των διαπραγματεύσεων που αφορούν την Τουρκία, την άποψη της οποίας επιζητεί ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμώντας πως υποβοηθείται η προσπάθεια λύσης. Ενα από τα ζητούμενα και η φόρμουλα για εγγυήσεις ή μη, που αναζητούν διάφοροι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό.

Αναφορικά με τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πηγή των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι το εποικοδομητικό και θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, συνεχίζει να αποδίδει. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι στις εβδομάδες μετά την επανέναρξη των συνομιλιών θα υπάρξει σημαντική πρόοδος. Σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο διαπραγματευτών, η ίδια πηγή δήλωσε, ότι οι δύο ομάδες κάνουν καλή πρόοδο.

Οι συναντήσεις Μαυρογιάννη και Ναμί θα επαναρχίσουν μετά τις θερινές διακοπές και μια εβδομάδα πριν από τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, της 1ης Σεπτεβρίου, για να καθορίσουν την ατζέντα των όσων θα τεθούν επί τάπητος.

Σχετικές ειδήσεις