ΚΥΠΡΟΣ

Κακοκαιρία με καταιγίδες και κρύο στην Κύπρο

Κακοκαιρία με καταιγίδες και κρύο στην Κύπρο

Μετά τις βροχές της περασμένης βδομάδας και η εβδομάδα που μόλις μπήκε αναμένεται να φέρει αρκετές. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουμε και έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει από το Σάββατο προειδοποίηση για «κίτρινο συναγερμό» η οποία έληξε χθες το βράδυ, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει περάσει. Φαίνεται όμως ότι η ένταση των φαινομένων αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά και τα φαινόμενα περιορίζονται πλέον πιο πολύ σε τοπικού χαρακτήρα.

Όπως ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» η Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες μας ήρθε από την Ελλάδα και θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας και τις επόμενες μέρες.

Σημείωσε ωστόσο ότι σταδιακά φαίνεται να υποχωρεί η ένταση των καιρικών φαινομένων και το ενδεχόμενο καταιγίδας περιορίζεται πιο τοπικά και όχι σε όλη την έκταση του νησιού. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, όμως διευκρίνισε ότι από την Τρίτη αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση των καιρικών φαινομένων και το ενδεχόμενο βροχών περιορίζεται πιο πολύ στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι και το γεγονός ότι αναμένεται από σήμερα περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κυμαίνεται 1-2 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι πλέον αρχίζει να μυρίζει για τα καλά ο χειμώνας.

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος όπου αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αύριο, την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια.

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία που επικρατούσε το βράδυ του Σαββάτου στην Πάφο ανάγκασε δύο αεροσκάφη να προχωρήσουν σε εκτροπή και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. O Διευθυντής Επικοινωνίας των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής είπε ότι η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή της Πάφου ανάγκασε δύο αεροσκάφη, που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της επαρχίας να προχωρήσουν σε εκτροπή και να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Και οι δύο πτήσεις προέρχονταν από βρετανικά αεροδρόμια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports πρόσθεσε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν κρίθηκε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Πάφου είχαν βελτιωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν εκ νέου από τη Λάρνακα για τον αρχικό τους προορισμό, όπου και προσγειώθηκαν χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

πηγη www.philenews.com

Σχετικές ειδήσεις