ΚΥΠΡΟΣ

Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η πόλη της Πάφου θα τιμήσει και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αρχίζουν αύριο, κατήρτισε και συντονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, βασικοί συντελεστές της οποίας είναι ο Δήμος Πάφου, τα δημόσια εκπαιδευτήρια της πόλης και η Εθνική Φρουρά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αύριο, Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο η καθιερωμένη πανδημοτική εορταστική εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πάφου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, περιλαμβάνει καλλιτεχνικό μέρος το οποίο θα εκτελέσουν η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου, η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου, η Ορχήστρα «Χάλκινα Ξύλινα Πνευστά» και η Ακαδημία Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.

Ανήμερα της επετείου, θα ψαλεί στις 10.00 π.μ. δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και των εκπροσώπων των Αρχών της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης, Πέτρος Πέτρου. Μετά τη δοξολογία, θα τελεστεί στη Στήλη της 28ης Οκτωβρίου, στην ομώνυμη πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο, επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των πεσόντων κατά το Έπος του 1940, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, θα αποδώσει τιμές. Στις 11.15 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα - Διγενή η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σπουδαστών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Παλαιών Πολεμιστών, μελών σωματείων και άλλων φορέων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί από εξέδρα στην είσοδο του Α΄ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, πλαισιούμενος από τους εκπροσώπους των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της Πάφου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με την ανοικτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, που παραθέτουν στις 7.00 μ.μ. η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Δήμος Πάφου και η Εθνική Φρουρά.

ΠΗΓΗ philenews.com

Σχετικές ειδήσεις