ΚΥΠΡΟΣ

Αεροπειρατεία Κύπρος: «Δεν ήρθε ούτε στην κηδεία της κόρης του» εξομολογείται η Μαρίνα Παράσχου

Αεροπειρατεία Κύπρος: «Δεν ήρθε ούτε στην κηδεία της κόρης του» εξομολογείται η Μαρίνα Παράσχου

Η Μαρίνα Παράσχου από την Ορόκλινη της Κύπρου, το όνομα της οποίας απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ως η «πέτρα του σκανδάλου» για την οποία ο 59χρονος Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά ανάγκασε την πτήση MS181 από Αλεξάνδρεια για Κάιρο να προσγειωθεί στη Λάρνακα υπό την απειλή μιας ψεύτικης –όπως αποδείχθηκε αργότερα- ζώνης εκρηκτικών, σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει στην εφημερίδα Πολίτης άγνωστες πτυχές του οικογενειακού δράματος που εκτυλίχθηκε την Τρίτη (29/3).

«Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτάται και ξεκαθαρίζει ότι οδηγήθηκε μεν στο αεροδρόμιο αλλά «ούτε μίλησε, ούτε και ήθελε να μιλήσει μαζί του». Στόχος των αρχών ήταν να αναγνωρίσει τη φωνή του.

Υπό κράτηση ο Σαΐφ - Ήθελε να δει... την οικογένειά του

Την οικογένειά του που ζει στην Κύπρο και την οποία έχει να δει εδώ και 24 χρόνια, επικαλέστηκε ο Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά ως λόγο για την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Ο ίδιος, ωστόσο, φαίνεται να μην είχε πρόβλημα να προσγειωθεί στην Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αρχικά είχε ζητήσει από τους πιλότους του αεροπλάνου. Ατάραχος και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης, έφυγε χθες από το δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή του.

syzygos aeropeirath



Επικίνδυνος ο Σαΐφ

Επικίνδυνο και απρόβλεπτο άνθρωπο χαρακτήρισε τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά η πρώην σύζυγός του Μαρίνα Παράσχου, στην κυπριακή εφημερίδα αναφορικά με την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η ίδια και τα παιδιά της, μετά τη σύλληψη του πρώην συζύγου της, ο οποίος ήταν ο «πρωταγωνιστής» της αεροπειρατείας άνευ λόγου που εκτυλίχθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης και για έξι ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η 51χρονη Μαρίνα, η οποία άθελά της και χωρίς να το επιδιώξει έγινε πασίγνωστη σ’ όλο τον κόσμο, άνοιξε την καρδιά της, εξιστορώντας μερικές από τις πολλές, όπως είπε, δύσκολες κι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια και τα παιδιά της δίπλα στον Μουσταφά, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι αρχικά παρουσιάστηκε από κάποια ΜΜΕ περί μιας «ιστορίας αγάπης» πίσω από την αεροπειρατεία.

«Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το όνομά μου απλώς και μόνο ως πρόφαση για να έλθει στην Κύπρο και να ζητήσει άσυλο. Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτήθηκε η Μαρίνα Παράσχου, η οποία διέψευσε τις πληροφορίες ότι η ίδια συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να πεισθεί να παραδοθεί στην αστυνομία. Όπως εξήγησε, απλώς μετέβη στο αεροδρόμιο για να αναγνωρίσει τη φωνή του. «Ούτε μίλησα ούτε θέλω να μιλήσω μαζί του», ξεκαθάρισε.

aeropeiratismarina
 EGYPT AIRPLANE

Η Μαρίνα Παράσχου τέλεσε θρησκευτικό γάμο με τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά το 1986 στην Ορόκλινη, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι μετά την τουρκική εισβολή. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες. Η μία τους κόρη, η Σοφία, σκοτώθηκε το 2002 σε τροχαίο δυστύχημα στη Λάρνακα. Ήταν 17 χρόνων. «Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν παρευρέθηκε αυτός ο κύριος. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, ούτε μ’ ενδιαφέρει», είπε με πόνο ψυχής η Μαρίνα Παράσχου. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους ο Μουσταφά δεν εργαζόταν και δεν συνεισέφερε οικονομικά στην οικογένεια. Τα μικρά παιδάκια μεγάλωσαν ουσιαστικά με τη φροντίδα της μητέρας, του παππού και της γιαγιάς τους. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα παιδάκια αντιμετώπισαν προβλήματα... ασιτίας εξαιτίας της αδιαφορίας του πατέρα. Σήμερα και τα τρία παιδιά του Μουσταφά και της Μαρίνας έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες με παιδιά. Κανένα απ’ αυτά δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 59χρονο πατέρα τους.

«Να μας σεβαστεί»

Εδώ και περίπου 24 χρόνια τα παιδιά του Αιγύπτιου αεροπειρατή μεγάλωσαν χωρίς την πατρική στοργή. Παρά τα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσαν εξαιτίας της συμπεριφοράς του πατέρα τους (είχε συχνά προβλήματα με την αστυνομία και φυλακίστηκε για μεγάλο διάστημα), κατάφεραν να φτιάξουν τη δική τους ζωή, όπως και η Μαρίνα Παράσχου, η οποία παντρεύτηκε Σύρο που βαπτίστηκε χριστιανός και μαζί απέκτησαν ακόμα έναν γιο, τον Χρίστο. Η ζωή τους, όμως, αναστατώθηκε εκ νέου προχθές, εξαιτίας της ενέργειας του Σαΐφ να κρατήσει όμηρους τους επιβάτες της πτήσης των αιγυπτιακών αερογραμμών. «Το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει από την Αίγυπτο και να ζητήσει άσυλο σε κάποια άλλη χώρα», μας δήλωσε η Μαρίνα και πρόσθεσε: «Πάντοτε είχε προβλήματα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Αίγυπτο. Πάντοτε ήταν με την αντιπολίτευση. Το μόνο που κατάφερε είναι ν’ αναστατώσει για άλλη μία φορά τη ζωή μας, εμένα και των παιδιών του. Μετά από 25 τόσα χρόνια θυμήθηκε ότι έχει παιδιά και οικογένεια... Ήταν απλώς μία δικαιολογία και τίποτε περισσότερο. Αυτό που του ζητάμε ως οικογένεια είναι να σεβαστεί την ησυχία μας και τη ζωή που φτιάξαμε».

Source: Politis-news.com

Σχετικές ειδήσεις