Ατύχημα στην πλατφόρμα που κάνει γεωτρήσεις στην Κύπρο

Ατύχημα στην πλατφόρμα που κάνει γεωτρήσεις στην Κύπρο

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου γνωστοποίησε πως στην πλατφόρμα NOBLE HOMER FERRINGTON υπήρξε ένας σοβαρός τραυματισμός εργάτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αποστέλλοντας από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την πλατφόρμα που βρίσκεται σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων (191 χιλιόμετρα) ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε και εθελοντής νοσηλευτής.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή του τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Εξετάστηκε από ορθοπεδικό ιατρό, έγιναν αναλύσεις και όλες οι σχετικές εξετάσεις. Στη συνέχεια ο τραυματίας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη, υπόγραψε και απολύθηκε από το Νοσοκομείο για να μεταβεί στη χώρα του για θεραπεία.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του τραυματία.