ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς
Οι διασώστες καταφέρνουν να ανασύρουν ζωντανούς ανθρώπους, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πολίτες όλου του πλανήτη που παρακολουθούν τις εξελίξεις του φονικού σεισμού στην Τουρκία. 
Glomex

Μέσα σε αυτό τον όλεθρο, οι διασώστες καταφέρνουν να ανασύρουν ζωντανούς ανθρώπους, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πολίτες όλου του πλανήτη που παρακολουθούν τις εξελίξεις του φονικού σεισμού στην Τουρκία

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία που οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Οι συγκλονιστικές εικόνες από τα ερείπια, η απελπισία των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, ο σπαραγμός των γονιών που τα παιδιά τους θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Μέσα σε αυτό τον όλεθρο, οι διασώστες καταφέρνουν να ανασύρουν ζωντανούς ανθρώπους, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πολίτες όλου του πλανήτη. Και μέσα σε εκείνους που χαρίζουν τη ζωή σε παιδιά και μεγάλους είναι και Έλληνες διασώστες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ψυχής τους.

Η Ελλάδα για μία ακόμη φορά δείχνει πως όταν οι συνθήκες το απαιτούν, βάζει στην άκρη τις διαφορές και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που την διακατέχουν. Ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσε να προσφέρει στην Τουρκία, με τους Έλληνες διασώστες να αποθεώνονται στα κοινωνικά δίκτυα από Τούρκους πολίτες.

Η εφημερίδα Milliyet φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στον Έλληνα διασώστη που έγινε «σωτήρας» όπως ο πατέρας του. Ο Κωνσταντίνος Νίκας, μέλος της Ελληνικής Μονάδας Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην περιοχή Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) του Χατάι, δεν μπόρεσε να ελέγξει τα δάκρυά του, αφού απεγκλώβισε την 7χρονη Φάτμα από τα ερείπια. Αποδείχθηκε ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνου Νίκα είχε σώσει και εκείνος ένα παιδί στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε την Ελλάδα το 1995. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε σχόλια «σωτήρες πατέρας και γιος» για τους δύο άνδρες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους τους.

«Ευχαριστώ, γείτονα», «Οι Ελληνες σώζουν ζωές», είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που έχουν κατακλύσει τα social media και τα MME της Τουρκίας, σε αναγνώριση των προσπαθειών της ελληνικής αποστολής. Με τα hashtag #Yunanistan και #deprem (σεισμός) Τούρκοι σπεύδουν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τους έλληνες διασώστες.

«Αυτοί που έλεγαν πως θα μπουν στην Ελλάδα σε μια νύχτα, δεν πήγαν κάτω από τα ερείπια για να σώσουν έναν πολίτη. Οι Έλληνες ωστόσο που θεωρούσαν εχθρό, το έκαναν», έγραψε ένας άλλος πιο… θαρραλέος χρήστης του Twitter.

Οι Έλληνες διασώστες παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς κάνοντάς μας υπερήφανους για μία ακόμη φορά.