ME TO N & ME TO Σ

Το πρώτο κεράκι!

Το πρώτο κεράκι!

Σαν σήμερα πριν από έναν ακριβώς χρόνο, βάλαμε τα καλά μας και υποδεχτήκαμε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! Μας ήρθε εισαγόμενος.

  • Από το Μιλάνο παρακαλώ και μάλιστα μέσω σχεδιάστριας μόδας. Τουλάχιστον θα λέμε ότι είμαστε… μοδάτοι! Καλή αφορμή είναι τα γενέθλια. Για να δούμε τι έχουμε κάνει σε έναν χρόνο.
  • Είμαστε κλειστά. Αυτό έχουμε κάνει. Να μην σου πω και πιο κλειστά από ποτέ. Σε όλα τα επίπεδα. Από τα μαγαζιά μέχρι τους εαυτούς μας. Α… Να μην ξεχάσω. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Από τις 26 Φεβρουαρίου του 20 μέχρι σήμερα, μετράμε δυο εβδομάδες… Αυτό δεν άλλαξε. Οι ζωές μας όμως άλλαξαν πολύ. Από τη μάσκα που φοράς πια παντού μέχρι τις αγκαλιές που δεν κάνεις. Και την ψυχαγωγία που είναι πια ξεχασμένη λέξη.
  • Γι’αυτό, να ξέρετε, το μεγάλο ζόρι δεν το έχουμε δει ακόμη. Θα το δούμε μόλις περάσει όλο αυτό. Τότε που θα πρέπει να αποκτήσεις ξανά τις παλιές καλές συνήθειες. Πχ. Να βλέπεις τον άλλο και να χαίρεσαι όχι να φοβάσαι.
  • Πάμε κι αλλού. Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια είναι απλά «μια καλή αρχή». Κι όσο υπάρχουν γονείς που βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς και πολύ περισσότερο πάνω από το παιδί τους, τόσο θα πρέπει η Πολιτεία να παίρνει τα μέτρα της ώστε να προστατεύει το παιδί.
  • Το γεγονός ότι ο Λιγνάδης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα έπειτα από 4 ολόκληρες ώρες και προφυλακίστηκε μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα. Το ζήτημα σε αυτή την υπόθεση πια δεν είναι οι εντυπώσεις. Είναι η ουσία. Να υπάρξει και εδώ ένα πλαίσιο ώστε το χέρι που απλώνεται σε παιδιά να κόβεται. Από τη ρίζα. Τα υπόλοιπα είναι για τα κλικ και τα κανάλια. Άντε και για αυτούς που εδώ και χρόνια ψάχνουν αυτά τα 15’ δημοσιότητας.
  • Κάτι τελευταίο: Στον αθλητισμό αυτοί που πλασάρονται ως… καθαροί βρωμάνε από χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα προσεχώς…