ME TO N & ME TO Σ

Ζούμε σαν Γερμανοί σε συνθήκες… Βενεζουέλας!

Ζούμε σαν Γερμανοί σε συνθήκες… Βενεζουέλας!
InTime

Προφανώς και δεν υπάρχει οδικός χάρτης για την πανδημία.

Γιατί, ακόμη και την τελευταία φορά που ο πλανήτης, η ανθρωπότητα, πέρασε κάτι ανάλογο, τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Άρα όποιος λέει ότι ξέρει 100% τι να κάνει, είναι ψεύτης.

  • Ανάλογα προφανώς και εμείς εδώ δεν τα κάνουμε όλα σωστά. Γι’αυτό κι όπως έγραψε ένας φίλος από τα μέτρα ακορντεόν, περνάμε ξανά στα μέτρα… κλαρίνο. Μέσα κι άγιος ο Θεός. Το πρώτο ζήτημα είναι για πόσο; Το δεύτερο είναι το πως;
  • Κι άμα βρείτε κάποιον να σας απαντήσει σφυρίξτε κλέφτικα. Δεν θα βρείτε. Γιατί πια ουδείς μπορεί να προβλέψει, όχι το μέλλον αλλά ούτε καν την επόμενη ώρα! Τώρα κολυμπάμε για να μην πνιγούμε. Κι όσο κολυμπάς οφείλεις να μην σκέφτεσαι. Γιατί άμα σκέφτεσαι θα κουραστείς.
  • Η πιο ενδεδειγμένη απόφαση είναι 15 μέρες να μην βγει έξω ούτε κουνούπι. Αλλά όταν έχεις ακούσει καμιά 20αριά φορές «οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες» ποιος να σου πει ότι για τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν θα βγεις ούτε για… περίπτερο. Εκλογικό κόστος λέγεται και το φοβούνται όλοι. Για την ακρίβεια το φοβούνται όλοι πια.
  • Το ότι εδώ και ένα χρόνο ζούμε σαν Γερμανοί (στα σπίτια μας από τις 9) σε συνθήκες… Βενεζουέλας (534 ευρώ το μήνα) αρχίζει και κουράζει τον κόσμο. Κι αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά δεν τολμάμε καν να τα πούμε. Θα τα δούμε όμως.
  • Ειδικά αν η Ευρώπη αποφασίσει να σώσει πάλι τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Ή τέλος πάντων όσους έχουν μείνει μετά την Πανδημία. Δεν έχετε πάντως παράπονο. Εδώ και ενάμισι χρόνο δεν πλήττουμε…
  • Μετά τον Σεισμό, τι έχει η επόμενη πίστα;