ME TO N & ME TO Σ

Είναι δικαίωμα του παιδιού, να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς!

Είναι δικαίωμα του παιδιού, να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς!

Δεν είναι καλό να χωρίζει ένα ζευγάρι. Το αντίθετο. Όμως το ακόμη χειρότερο είναι μετά τον χωρισμό ένας από τους δύο γονείς (και συνήθως ο πατέρας) να χάνει ουσιαστικά το παιδί του.

Να το παρακολουθεί από… μακριά να μεγαλώνει, να μην έχει λόγο στις σημαντικές αποφάσεις, να μην το ζει! Και, πιστέψτε με, δεν υπάρχει μεγαλύτερο μαρτύριο από το να ζεις διαρκώς σε… αντίστροφη μέτρηση.

Όταν το έχεις να μετράς αντίστροφα μέχρι την στιγμή που θα το γυρίσεις και μόλις το αφήνεις να γυρνάς πάλι την κλεψύδρα για την στιγμή που θα το ξαναπάρεις… Το νομοσχέδιο που είναι στη Βουλή και επιδιώκει να κάνει (λίγο) πιο δίκαια τα πράγματα σε έναν χωρισμό, δεν αποδίδει απολύτως δικαιοσύνη αλλά βελτιώνει τις συνθήκες. Ο μπαμπάς συνεχίζει να παίρνει το μίνιμουμ.

Απλά δεν… πάει πιο κάτω. Ακούω την… άλλη πλευρά που κατά την άποψη μου δεν έπρεπε καν να υπάρχει! Γιατί πολύ απλά δεν είναι δικαίωμα του πατέρα να βλέπει το παιδί του και να το μεγαλώνει από κοινού με τη μητέρα.

Είναι δικαίωμα του παιδιού. Ξεκάθαρα.

  • Το παιδί έχει δικαίωμα να μην χάσει τον πατέρα του επειδή χώρισε με τη μάνα του.
  • Το παιδί έχει δικαίωμα να κρατήσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τη σχέση που είχε με τον πατέρα του.
  • Το παιδί έχει δικαίωμα να νιώθει ΣΠΙΤΙ του όχι μόνο εκεί που βρίσκεται η μαμά αλλά και ο μπαμπάς. Να ζει και εκεί. Κι όχι να νιώθει… επισκέπτης.

Θα έλεγα επίσης πως είναι και δικαίωμα της μαμάς να μην πάρει πάνω της όλη την ευθύνη για το μεγάλωμα του παιδιού και να συνεχίζει να τη μοιράζεται με τον πατέρα αλλά όταν υπάρχουν τόσες περιπτώσεις που τα παιδιά μετατρέπονται σε μοχλό πίεσης ή ακόμη χειρότερα… μέσο εκδίκησης, τι να συζητάμε τώρα… Ψιλά γράμματα.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ψυχραιμία αλλά πάνω απ’ όλα ΑΓΑΠΗ. Ναι αγάπη. Αυτή από την οποία προέκυψε το παιδί. Και ειλικρινά ΤΙΜΩ και σέβομαι απεριόριστα τις γυναίκες που έχουν βγει μπροστά σε αυτή την ιστορία και στηρίζουν τη συνεπιμέλεια, καταλαβαίνοντας ότι παλεύουν για τα παιδιά τους.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα θύματα, χάνοντας τον έναν από τους δύο γονείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Δείτε την άτυχη Καρολάιν να κάνει προπόνηση kick boxing