tv series
Πηγή: Newsbomb.gr
MEDIA

Και οι 7 είναι υπέροχες: Οι σειρές που μας έρχονται από το εξωτερικό

Oι επτά σειρές που έχουμε αγαπήσει στην Ελλάδα αλλά προέρχονται από ξένα φορμάτ.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ανήκει στην ελληνική μυθοπλασία. Οι σειρές γράφουν ιστορία και πολλές παραγωγές θυμίζουν τις ένδοξες εποχές της τηλεόρασης. Ωστόσο, αυτό που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι αρκετά από τα σίριαλ προέρχονται από ξένα φορμάτ.

«Ο Παράδεισος των Κυριών», που σημειώνει υψηλά ποσοστά στη ζώνη των 20.00 καθημερινά στον ALPHA, βασίζεται στην τεράστια ιταλική τηλεοπτική επιτυχία «Il Paradiso Delle Signore» και τη διασκευή σεναρίου για τη χώρα μας έχει κάνει η Δήμητρα Τσόλκα. Πρόκειται για μία πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή, μια δραματική σειρά εποχής με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, πλαισιωμένη από λαμπερούς πρωταγωνιστές (Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γωγώ Μπρέμπου) που μεταφέρουν το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Δυνατές ερμηνείες, γοητευτικοί πρωταγωνιστές, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές σε μια διαφορετική σειρά με όλα τα στοιχεία που την καθιστούν ακαταμάχητη. Με φόντο τον λαμπερό κόσμο της μόδας και μιας Αθήνας που μεταμορφώνεται από μέσα σε μέρα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και τσιμεντούπολη, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σε ένα πολυκατάστημα.

«Ο Παράδεισος των Κυριών»
«Ο Παράδεισος των Κυριών»

Η «Άγρια Γη», που προβάλλεται καθημερινά στον ΣΚΑΪ, είναι εμπνευσμένη από την πορτογαλική τηλενουβέλα «Terra Brava» που σάρωσε σε ποσοστά τηλεθέασης. Στη συχνότητα του ΣΚΑΪ μπορεί ακόμη να μην έχει βρει την αναμενόμενη αποδοχή, όμως ξεχωρίζει για τους συντελεστές της. Το σενάριο της ελληνικής εκδοχής υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου και τη σκηνοθεσία οι Χάρης Μαζαράκης και Λίνος Χριστοδούλου, ενώ το πρωταγωνιστικό καστ απαρτίζεται από τους Ζέτα Δούκα, Στέφανο Μιχαήλ, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ορέστη Τζιόβα, Θανάση Πατριαρχέα, Στράτο Τζώρτζογλου, Νικολέττα Βλαβιανού. Η ιστορία αφορά σε ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη και ακραίες καταστάσεις που δοκιμάζουν καθημερινούς ανθρώπους. Σε μια επαρχιακή πόλη, η ζωή κοντά στη γη κάνει τα πράγματα πιο απλά, πιο ουσιαστικά. Τα πρόσωπα είναι ευαίσθητα και ταυτόχρονα σκληρά σαν τη γη που τους θρέφει. Καλό και κακό συνυπάρχει και οδηγεί τις ζωές τους σε ένα πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ. Τα κρυμμένα μυστικά, η ανάγκη για δικαίωση και η δίψα για εκδίκηση, σκεπάζουν τη φωνή της μετριοπάθειας και της λήθης.

Άγρια Γη
Άγρια Γη

Από την Τουρκία… με αγάπη

Τη φετινή σεζόν, δεν είναι λίγες οι σειρές που μάς έρχονται από τη γειτονική Τουρκία. Η «Στοργή» του ΣΚΑΪ είναι μία από αυτές. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία «Kirmizi Oda», η παραγωγή του καναλιού του Φαλήρου έχει ως βασική πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου που υποδύεται τη Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, τη Γιατρό, όπως την αποκαλούν όλοι. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου, κοινωνικού προβλήματος: της βίας.

Στοργή
Στοργή

Από τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς, οι «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1. Βασισμένο στο φορμάτ «Yargi», ήρθε στην Ελλάδα σε διασκευή της Σωτηρίας Ψευτούδη με πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και τη Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ. Η ιστορία ξεκινά όταν ένα νεαρό κορίτσι δολοφονείται. Μία δικηγόρος και ένας Εισαγγελέας συναντιούνται και αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν τον πραγματικό ένοχο. Έχουν, όμως, εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Για τον Δημήτρη, ο Νόμος και η Δικαιοσύνη είναι το ίδιο. Για την Άννα, άλλο ο Νόμος και άλλο η Δικαιοσύνη. Παγιδευμένοι σε έναν λαβύρινθο μυστικών, ψάχνουν να βρουν διέξοδο. Μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή συναισθημάτων, αναζητούν την αλήθεια. Κανείς τους, όμως, δε θα μπορέσει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την οφθαλμαπάτη.

Παγιδευμένοι
Παγιδευμένοι

Στο μέτωπο του OPEN, η καθημερινή σειρά «Έρωτας Φυγάς» βασίζεται σε τουρκικό σίριαλ «Bir Zamanlar Çukurova». Η δραματική σειρά εποχής, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο. Μία ιστορία με πυρήνα έναν έρωτα αγνό, ουσιαστικό. Μία αγάπη βαθιά, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και τη θύελλα του καταδικασμένου, φτάνει να παραβιάσει κανόνες που ισοπεδώνουν τις σχέσεις.

Έρωτας Φυγάς
Έρωτας Φυγάς

Οι κωμωδίες της χρονιάς

Στον ALPHA, η κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θεωρείται από τις μακροβιότερες παραγωγές της μικρής οθόνης. Μετρώντας πλέον δέκα χρόνια προβολής, το σίριαλ προέρχεται από την Ισπανία. Ωστόσο, η επιτυχία στη χώρα μας είναι σαρωτική και καθόλου τυχαία. Με μία μεγάλη συγγραφική ομάδα και πολλούς ηθοποιούς να έχουν περάσει από τη «Μουρμούρα», οι τηλεθεατές έχουν ταυτιστεί με τις ιστορίες της διπλανής πόρτας των ζευγαριών.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Μία ακόμη κωμωδία, βασισμένη σε ξένο φορμάτ- στην αργεντίνικη τηλενουβέλα «Somos familia», είναι «Η Δική μας Οικογένεια» στο OPEN. Αληθινοί, σύγχρονοι άνθρωποι, πραγματικές σχέσεις, αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, σχέσεις που χτίζονται καθημερινά, μεγαλώνουν, ενισχύονται, γίνονται σημείο αναφοράς. Μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές, και μπερδέματα, η σειρά μας θυμίζει καθημερινά τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια.

Η Δική μας Οικογένεια
Η Δική μας Οικογένεια



Διαβάστε επίσης

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες της σεζόν

Ελληνικές σειρές «ανοίγουν τα φτερά τους» για το εξωτερικό

Οι «μούσες» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις σειρές του


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ