Νίκος Κοκλώνης: Μην με χρησιμοποιείτε για πολιτικά παιχνίδια

Ο Νίκος Κοκλώνης με γραπτή του δήλωση τοποθετήθηκε για το θέμα της νέας εταιρείας του η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Δεν θα επιτρέψω να χρησιμοποιούν το όνομά μου για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Νίκος Κοκλώνης: Μην με χρησιμοποιείτε για πολιτικά παιχνίδια
4'

Το θέμα της ένταξης της Barkingwell Progress στον αναπτυξιακό νόμο ήρθε στη δημοσιότητα την τελευταία εβδομάδα και έγινε αντικείμενο συζήτησης, ιδίως στα social media. Μάλιστα, πήρε θέση για αυτό και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με μια σειρά από tweets εξήγησε πως γίνεται η διαδικασία και διέψευσε ότι η εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 4.000 ευρώ θα πάρει επιδότηση 10 εκατ. ευρώ. Τη δική του εξήγηση και θέση, έδωσε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, παραγωγός και παρουσιαστής, Νίκος Κοκλώνης.

Σε δήλωσή του εξηγεί όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε έτσι ώστε η εταιρεία να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να κάνει επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να πάρει πίσω περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, όπως υποστηρίζει ο Νίκος Κοκλώνης, λανθασμένα γράφεται ότι θα το λάμβανε ως κρατική επιδότηση. Ο Νίκος Κοκλώνης, μάλιστα, εμφανίστηκε λάβρος απέναντι σε όσους επιχειρούν, όπως αναφέρει, να τον εμπλέξουν σε παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας και σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Η δήλωση του Νίκου Κοκλώνη

Η υπόθεση «κρατικής χρηματοδότησης» εταιρείας μου που συζητήθηκε έντονα και αναπαράχθηκε με τρόπο παραπλανητικό και συκοφαντικό, με ωθεί να τοποθετηθώ δημόσια γιατί δεν ανέχομαι να χρησιμοποιείται το όνομά μου για πολιτικά παιχνίδια στα οποία ποτέ δεν συμμετείχα.

Η αλήθεια είναι απλή, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να τη μάθουν όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Η Barkingwell Progress είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία. Έχει σκοπό να κάνει επένδυση στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων. Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Τι δεν έχει γραφτεί, ενδεχομένως σκόπιμα; Πως για να λάβει η εταιρεία ενίσχυση από το κράτος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, θα πρέπει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, που σημαίνει να κάνει επένδυση περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και κεφάλαια. Δηλαδή δικά της χρήματα, όχι χρήματα του κράτους. Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2εκατομμύρια ευρώ και όχι 10εκατομμύρια, όπως γράφτηκε. Και την ενίσχυση αυτή, θα την πάρει μόνο εφόσον η εταιρεία υλοποιήσει την επένδυση.

Είναι παραπλανητικό και κακοήθες να αναφέρονται στο σημερινό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας Barking Media Progress. Αυτό ανταποκρίνεται στις δαπάνες σύστασης και αρχικής λειτουργίας της. Το κεφάλαιο θα αυξηθεί όσο απαιτείται, ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την επένδυση. Αν δεν την υλοποιήσει, δεν θα πάρει καμία ενίσχυση από το κράτος. Τόσο απλά.

Όσον αφορά στην ευρύτερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, όλοι γνωρίζουν ότι η Barkingwell Media Α.Ε. είναι η βασική μου εταιρεία. Τα τηλεοπτικά προϊόντα που παράγει είναι ευρέως γνωστά, όπως και πολλοί συνεργάτες της. Ο καθένας έχει δικαίωμα να του αρέσουν ή να μην του αρέσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα της Barkingwell Media Α.Ε. Είναι όμως μια διαφανής εταιρεία. Είναι μια υγιής εταιρεία. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη. Το ίδιο και εγώ ως φυσικό πρόσωπο. Νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας είμαι εγώ ο ίδιος. Η Barkingwell media έχει μετοχικό κεφάλαιο 5,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε 7 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2022.

Η Barkingwell Media A.E δεν έχει πάρει ποτέ επιδότηση, επιχορήγηση ή οποιουδήποτε τύπου ενίσχυση από κρατικό φορέα. Η Barkingwell Media A.E εκπροσωπείται από κορυφαία στελέχη στην αγορά των media, απασχολεί περισσότερους από 400 μόνιμους εργαζομένους και συνεργάτες, και είναι συνεπής απέναντί τους.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψέματα και οι συκοφαντίες. Ας σταματήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε παλαιότερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, για την οποία έχω ο ίδιος μιλήσει ανοιχτά. Δεν προτίθεμαι να επιτρέψω να χρησιμοποιείται το όνομα και η επιχειρηματική μου δράση για πολιτικές σκοπιμότητες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου - Κοκλώνης: Νιώθω αηδία και θυμό, κρύβονται τέρατα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή