ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα κυκλώματα με τις εξετάσεις οδηγών επεκτείνονται»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα κυκλώματα με τις εξετάσεις οδηγών επεκτείνονται»

Στην αποκάλυψη του Newsbomb.gr σχετικά με κύκλωμα υπαλλήλων και στελεχών σχολής οδήγησης, οι οποίοι έστηναν τις θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, για τους αλλοδαπούς υποψήφιους οδηγούς, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, το πρωί της Πέμπτης 24/11 συνελήφθησαν στα σπίτια τους τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής και στελέχη τεσσάρων μεγάλων Σχολών Οδηγών έπειτα από συντονισμένες ενέργειες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτές σε συνεννόηση μεταξύ τους εφοδιάζαν τους υποψήφιους οδηγούς, αλλοδαπούς κατά κύριο λόγο, με ειδικά διαμορφωμένο γιλέκο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έφερε μικροκάμερα και ασύρματη ενδοεπικοινωνία με μικρό ακουστικό, ώστε να τους λένε τις... σωστές απαντήσεις!

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση στη συνέχεια και η Περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας ότι διενεργούνται ήδη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη, αναφέρεται ότι «οι κύριοι Πατούλης και Καραμανλής οφείλουν εξηγήσεις», καθώς και ότι τα κυκλώματα επεκτείνουν τη δράση τους.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Η αποκάλυψη ύπαρξης κυκλώματος στημένων εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται συγκεκριμένα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, δύο εκ των οποίων φημολογείται πως είναι και στελέχη της ΔΑΚΕ, αλλά και στελέχη Σχολών Οδηγών, εκθέτει τόσο τον κ. Πατούλη όσο και τον κ. Καραμανλή.

Έναν χρόνο πριν, ο κ. Καραμανλής υποσχόταν ότι το νομοσχέδιό του φέρνει αδιάβλητες εξετάσεις και πόλεμο στη διαφθορά.

Σήμερα, οι μεγαλοστομίες της Ν.Δ. καταρρέουν. Ο νόμος Καραμανλή παραμένει «γυμνός».

Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν εντοπίζονται και δεν εκτοπίζονται, αλλά επεκτείνουν και τη δράση τους. Με τη συμμετοχή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Οι κύριοι Πατούλης και Καραμανλής οφείλουν εξηγήσεις. Γνώριζαν ή όχι; Στη μία περίπτωση θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συγκάλυψη, στην άλλη για ανικανότητα».