MEDIA

Τα δυνατά χαρτιά του ΑΝΤ1 για να «χτυπήσει» «Σασμό» και «Γη της Ελιάς»

Τα δυνατά χαρτιά του ΑΝΤ1 για να «χτυπήσει» «Σασμό» και «Γη της Ελιάς»

Τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου επενδύουν πολύ στη μυθοπλασία

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι συσκέψεις που αφορούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν στα γραφεία του ΑΝΤ1. Τα στελέχη θέλουν να «χτυπήσουν» τον ανταγωνισμό με δυνατές παραγωγές μυθοπλασίας που θα «κοιτάξουν» πρόσωπο με πρόσωπο τα ομοειδή προϊόντα των υπόλοιπων καναλιών.

Στη φαρέτρα προστέθηκε ένας ακόμη «άσος» που ακούει στο όνομα «Οι γυναίκες της φωτιάς». Πρόκειται για την γαλλοβελγική συμπαραγωγή «Le Bazar de la Charité», της οποίας το σενάριο αφορά σε ένα φιλανθρωπικό παζάρι, στο οποίο ξεσπά φωτιά από λαμπτήρα κινηματογραφικού προβολέα και προκαλεί το θάνατο 125 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 118 γυναικών. Τρεις, όμως, σώζονται και αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση από όσους τις «πόνεσαν».

Όπως ήδη έχουμε γράψει, στη συχνότητα του ΑΝΤ1 θα μεταφερθεί και η αργεντίνικη σειρά «Εl primero de nosotros» με τίτλο εργασίας «Ο πρώτος από εμάς». Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας θα βρίσκεται ο Πιέρρος Ανδρακάκος, που έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες όπως είναι το «Ταμάμ», «Οι Βασιλιάδες». Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Ζέτα Μακρυπούλια, είναι μερικοί μόνο εκ των πρωταγωνιστών. Σύμφωνα με το σενάριο, η ζωή έξι κολλητών φίλων, κοντά στα 40, αλλάζει δραματικά ένα βράδυ που πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο για φαγητό. Ξαφνικά, ο ένας από αυτούς αρχίζει να μην αισθάνεται καλά και λιποθυμά. Όλοι σαστίζουν και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που του κάνουν, τους ανακοινώνουν πως πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Η παρέα σοκάρεται και από εκείνη τη στιγμή αποφασίζουν όλοι να αλλάξουν τη ζωή τους.

Στη λίστα με τις νέες σειρές έχουν «κλειδώσει» δύο ακόμη. Η «Μάγισσα» ετοιμάζεται να «μαγέψει» τους τηλεθεατές, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. Η ιστορία τοποθετείται στο 1818, τότε που οι Ελληνες ετοίμαζαν την επανάστασή τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Στη Μάνη, δύο οικογένειες, που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του επαναστατικού αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και ύστερα από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι.

Στο ίδιο μετερίζι ετοιμάζονται οι «Ψυχοκόρες». Το σενάριο, που υπογράφει η Πένυ Φυλακτάκη, αναφέρεται σε νεαρές κοπέλες οι οποίες έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, για να προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες σε ανθρώπους της ανερχόμενης αστικής τάξης, με μοναδική τους ελπίδα να νυμφευθούν. Μία από τις πρωταγωνίστριες θα ενσαρκώσει η λαμπερή Δήμητρα Ματσούκα.