MEDIA

Παλιές και αγαπημένες σειρές που έγιναν remake και συζητήθηκαν

Παλιές και αγαπημένες σειρές που έγιναν remake και συζητήθηκαν

Σειρές του χθες επέστρεψαν στο σήμερα και σχολιάστηκαν

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση της επαναφοράς της σειράς «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» στο MEGA, από το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου.

Δεν πρόκειται, όμως, για το πρώτο ριμέικ που θα δούμε στη μικρή οθόνη. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στον αέρα αρκετές «επαναφορές» παλιών αγαπημένων σίριαλ, οι περισσότερες μάλιστα χωρίς επιτυχία.

Φέτος, στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, βλέπουμε τους «Πανθέους». Ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, που χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και 47 χρόνια μετά επέστρεψε στον ΣΚΑΪ. Με την Κάτια Δανδουλάκη να πρωταγωνιστεί και σε αυτόν τον κύκλο, ως Χρυσοστόμη αυτή τη φορά, η παραγωγή μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις για τις ερμηνείες αλλά δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Από το ίδιο κανάλι, τον ΣΚΑΪ, είδαμε το 2019 την επιστροφή της σειράς «Λόγω τιμής» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ο Άλκης Κούρκουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Βίκυ Βολιώτη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Αγγελική Δημητρακοπούλου, επέστρεψαν στη μικρή οθόνη, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη προβολή, τρελαίνοντας αρχικά τους ορκισμένους φανατικούς και προκαλώντας φρενίτιδα στα social media. Το σίριαλ δεν μπόρεσε να επιτύχει κι έτσι έριξε αυλαία χωρίς να κάνει τη διαφορά στη νέα του εκδοχή.

Το 2019 και πάλι μέσα από τον ΣΚΑΪ, επέστρεψε ο νέος κύκλος της σειράς «Η πολυκατοικία» (που είχε προβληθεί για πρώτη φορά στο MEGA) με τίτλο «Θα γίνει της πολυκατοικίας». Κάποιοι παλιοί ένοικοι, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, συνάντησε νέους χαρακτήρες με τη σειρά να σημειώνει για αρχή ικανοποιητικά ποσοστά και αργότερα να «πέφτει» σε μονοψήφια. Η ιστορία πάντως, ήταν, σε γενικές γραμμές ίδια: αντιπροσωπευτικοί νεοέλληνες της διπλανής πόρτας, όλων των ηλικιών, εργένηδες και ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, αδέρφια και φίλοι, μαμάδες και πεθερές, συγκατοικούσαν και πρωταγωνιστούσαν σε συνηθισμένες και λιγότερο συνηθισμένες κωμικές καταστάσεις.

Το «Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς» του MEGA προβλήθηκε από το 2000 έως και το 2002, σάρωσε στην τηλεθέαση και το 2020 έκανε comeback με νέα επεισόδια και πρωταγωνιστές τους Δήμητρα Παπαδοπούλου και Θοδωρή Αθερίδη. Ο πρόσφατος κύκλος, σε σενάριο της μοναδικής Δήμητρας Παπαδοπούλου, προβλήθηκε διαδικτυακά, στο YouTube κανάλι της Cosmote. Για την ιστορία, η σειρά παρακολουθούσε την καθημερινή ζωή ενός τυπικού ελληνικού ζευγαριού της πόλης, του Θοδωρή (Θοδωρής Αθερίδης) και της Δήμητρας (Δήμητρα Παπαδοπούλου) σε όλες τις εκφάνσεις της, τη σχέση τους, τους τσακωμούς τους, τα άγχη και τις φοβίες τους. Σε καθένα από τα 61 επεισόδια της σειράς παρουσιάζονταν διάλογοι του ζευγαριού σε διαφορετικούς χώρους (σε κάθε επεισόδιο συνήθως τρεις), όπως στο γυμναστήριο, στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού, στο βιβλιοπωλείο, στο φαρμακείο κ.λπ.

«Το καφέ της Χαράς» θεωρείται μια από τις γνωστότερες ελληνικές σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ, ενώ λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ. Οι τρεις πρώτες σεζόν προβλήθηκαν από το 2003 έως το 2006, ενώ το 2020 είδαμε στη συχνότητα του ΑΝΤ1 το περιβόητο ριμέικ. Δεκαπέντε χρόνια σχεδόν μετά την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ο Περίανδρος Πώποτας και οι χαρακτήρες του μικρού αρκαδικού χωριού επέστρεψαν στο κανάλι του Αμαρουσίου και το κοινό τους αγκάλιασε. «Έχουν αλλάξει οι εποχές και τα νούμερα δεν είναι τα ίδια. Το έκανε το Καφέ παλικαρίσια. Μας γράφουν να το συνεχίζουμε και μας στέλνουν και ιδέες, αλλά εγώ έβαλα τελεία. Αισθάνομαι ότι έκλεισε το “Καφέ της Χαράς” και ο κύκλος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που μένει από το “Καφέ” είναι αυτή η σχέση που έχω με αυτούς τους ανθρώπους. Οι δεσμοί αγάπης που είναι αληθινοί. Τους αγαπώ και θα τους αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου», είχε πει ο Χάρης Ρώμας μετά την ολοκλήρωση των επεισοδίων το 2021.