MEDIA

Le Monde: Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει

Le Monde: Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει

Η πτώση είναι δραματική. Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει κατά 6,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις ελληνικές αρχές» σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τρομερές δυσκολίες και η εθνική της οικονομία βυθίζεται, υψώνονται από παντού φωνές ότι η ύφεση το 2012 θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα, γράφει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει πριν το 2014.

Η νέα κυβέρνηση του συντηρητικού Αντώνη Σαμαρά, η οποία στηρίζεται από τους σοσιαλιστές και την μετριοπαθή αριστερά, γράφει η εφημερίδα, έχουν αναδείξει σε προτεραιότητα την επιστροφή στην ανάπτυξη την ώρα που η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και έχει φθάσει το 23,1% τον Μάιο.

Aξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ΑΕΠ μειώθηκε - σύμφωνα με σταθερές τιμές του 2005- κατά 6,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2012