MEETING POINT

Meeting Point: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Χαρίτσης στο Newsbomb.gr

Meeting Point: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Χαρίτσης στο Newsbomb.gr

Τι ισχύει τελικά για το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς»; Θα μπει πλαφόν σε καυσόξυλα και πέλετ; Πώς θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια; Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη.

Με την ακρίβεια να δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και τον χειμώνα να πλησιάζει απειλητικά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται για τους τρόπους αντιμετώπισης των διεθνών – κατά γενική ομολογία – φαινομένων της ενεργειακής κρίσης και της επακόλουθης ακρίβειας.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Αλέξης Χαρίτσης απαντούν στα ερωτήματα της Όλγας Τρέμη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής, ωστόσο, να παραδέχεται πως υπάρχουν διεθνή φαινόμενα αισχροκέρδιας και κερδοσκοπίας τα οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μέσω αυστηρών ελέγχων στην αγορά.

Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης δεν αφήνει αναπάντητες τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα εκρηκτικό μείγμα: «Έκρηξη των τιμών από τη μία, μείωση της αγοραστικής δύναμης από την άλλη εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών».

Τι υποστηρίζει όμως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την επιβολή πλαφόν στα καυσόξυλα; Πώς μπορεί να αποβεί χρήσιμο το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς»; Ποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς υποστηρίζει ο κ. Χαρίτσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις;

Όλες οι απαντήσεις στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη, το πρωί της Τετάρτης, 12 Οκτωβρίου.

Δείτε το trailer της εκπομπής: