ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μεταπτυχιακό που ταξιδεύει τους φοιτητές στα «άδυτα» της Αθλητικής Διαχείρισης

Αυτό είναι το μεταπτυχιακό που ταξιδεύει τους φοιτητές στα «άδυτα» της Αθλητικής Διαχείρισης

Τι κοινό μπορεί να έχει η κορυφαία ομάδα μπάσκετ της χώρας με το πρωτοπόρο IST College στην Ελλάδα και το European International University (EIU) στην Γαλλία; Δεν πρόκειται άλλο από το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Sports Management» επί ελληνικού εδάφους, το οποίο είναι αποτέλεσμα της πρωτοποριακής συνεργασίας του Νο1 Κολλεγίου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι φοιτητές του νέου MBA, που τελεί υπό την αιγίδα της ομάδας του «τριφυλλιού», θα μπορούν να μυηθούν στα «άδυτα» της Αθλητικής Διαχείρισης και να αποκτήσουν πτυχίο με τη σφραγίδα του πανεπιστημίου EIU στο Παρίσι!

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, παρακολουθώντας μαθήματα από έμπειρα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς και από άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου, στις αίθουσες του IST College. Παράλληλα, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Sports Management θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση στην ομάδα των «πρασίνων» ή σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες.

To Sports Managements στα καλύτερά του

Οι MBAers της Αθλητικής Διαχείρισης θα μάθουν από εκπαιδευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και εξειδικευμένα στελέχη με διοικητικές γνώσεις, τα πάντα γύρω με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, τη διοίκηση ενός συλλόγου, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων και τη διαχείριση του budget, του ανθρώπινου δυναμικού, των social media, του marketing και των χορηγιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι απόφοιτοι θα γνωρίζουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο της γενικότερης ανάπτυξης μιας ομάδας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό της βιομηχανίας του Αθλητισμού.

Στόχος του μεταπτυχιακού προγράμματος, δηλαδή, είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια, προκειμένου να αποτελέσουν το «αύριο» του Sports Management. Σε αυτό δεν έχουν μέλλον μόνο τα έμπειρα στελέχη, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Αθλητισμού και θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά όλοι οι πτυχιούχοι των επιστημονικών πεδίων που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την «τύχη» τους στην παγκόσμια βιομηχανία των σπορ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε αποφοίτους Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Οικονομικών Σχολών και Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και σε πρώην ή εν ενεργεία αθλητές, που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του αθλητικού Management. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, εξάλλου, μαθήματα που σχετίζονται με κάθε πτυχή της σύγχρονης δράσης μιας αθλητικής επιχείρησης ή ενός αθλητικού οργανισμού.

Το Managing Business Strategy, παραδείγματος χάρη είναι προσανατολισμένο στη μελέτη της στρατηγικής διαχείρισης, με έμφαση φυσικά στον κλάδο του Αθλητισμού, ενώ το Financial Marketing επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, που αφορούν σε υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, καθώς επίσης και στις πηγές χρηματοδότησης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των επενδύσεων αυτών.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του μαθήματος Human Capital Management, αναλύονται οι βασικές έννοιες της διοίκησης ανθρωπίνου κεφαλαίου και γίνεται προσπάθεια ανάπτυξης νέων, σύγχρονων δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες μάνατζερ, προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα τόσο δυναμικό περιβάλλον, όπως αυτό του Αθλητισμού.

Στο σύνολό τους, τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των καινοτόμων μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος θα προσφέρουν στους φοιτητές τη γνώση που συνδέεται άμεσα με την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το New Era of Sports, ένα μάθημα στο οποίο οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τα νέα μέσα τεχνολογίας και την ψηφιακή ορολογία, αποκτώντας εμπειρία σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, τα επιτυχημένα στελέχη στον τομέα του Αθλητισμού πρέπει να έχουν σαφή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών για την αποτελεσματική διαχείριση της εκάστοτε επικοινωνιακής στρατηγικής. Επίσης, στο πλαίσιο του μαθήματος θα παρουσιαστεί η εξέλιξη και η σπουδαιότητα του ρόλου των E-sports.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Το IST College και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απαντούν σε όλα σας τα ερωτήματα σχετικά με το μεταπτυχιακό στο Sports Management. Οι εκπρόσωποι του IST College, ο Γενικός Διευθυντής, ο Διευθυντής Λειτουργίας και ο Διευθυντής Εμπορικού και Marketing της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα βρίσκονται στα γραφεία του IST College ώστε να λύσουν όλες τις απορίες σας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών. Ραντεβού τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-21:00. Διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, 117 42.