ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών φτάνει κάθε μέρα στο τραπέζι μας

Όταν το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών φτάνει κάθε μέρα στο τραπέζι μας

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, τότε αυτό είναι δίχως δεύτερη σκέψη η στροφή στην ποιότητα.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι οποίες αποδεικνύουν πως εκτός από την τιμή, η ποιότητα αποτελεί το πλέον βασικό κριτήριο επιλογής προϊόντων για έναν καταναλωτή.

Το γεγονός αυτό, φυσικά, δεν μας εκπλήσσει. Η παγκόσμια τάση για καλύτερη ζωή, μας ωθεί στο να αναζητούμε τα πλέον ποιοτικά προϊόντα σε κάθε κατηγορία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα μελετήσουμε με προσοχή τα συστατικά ή θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο σουπερμάρκετ.

Φαίνεται όμως, πως σε ό,τι αφορά τους Έλληνες εκτός από την ποιότητα, υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία-κλειδιά που καθορίζουν τις επιλογές μας. Ποια είναι αυτά; Η εντοπιότητα και η παράδοση.

Από τα Γρεβενά στην Ορεινή Κορινθία και από την Ίο στη Σύρο και τα Χανιά

Πράγματι, σήμερα θέλουμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι απολαμβάνουμε γεύσεις με παράδοση από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κυρίως όμως, επιθυμούμε να γνωρίζουμε πως καταναλώνουμε προϊόντα τα οποία προωθούν καθημερινά τον διατροφικό μας πολιτισμό!

Διαβάζουμε λοιπόν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων για να δούμε από πού προέρχονται, αν παράγονται με ντόπια υλικά, πώς φτάνουν στα πιάτα μας και αν δημιουργούνται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και με βάση συνταγές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Με λίγα λόγια λοιπόν, θέλουμε να ανακαλύπτουμε τους γευστικούς «θησαυρούς» της ελληνικής γης, και να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, πως τα αγαπημένα μας τυριά ταξιδεύουν στα σπίτια και τα πιάτα μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας: Από τα Γρεβενά και τα Ιωάννινα έως τη Θεσπρωτία και από την Ορεινή Κορινθία μέχρι την Κω, την Ίο, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Χίο και τα Χανιά!

Το μεράκι που αναβαθμίζει το τραπέζι μας

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας -και δη των τυριών- και κάθε καταναλωτή που θέλει να γνωρίζει πως μπορεί να απολαμβάνει κάθε μέρα ποιοτικά προϊόντα και γεύσεις αυθεντικές, τα νέα είναι καλά.

Διότι αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για ποιότητα, εντοπιότητα και παράδοση στο φαγητό και με πάθος για το «καλό τυρί», η ΑΒ αποφάσισε να πάει τη χαρά του να προσφέρεις το καλύτερο σε άλλο επίπεδο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε κάθε μέρα προϊόντα που αναδεικνύουν το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών και τη μοναδικότητα του ελληνικού πρωτογενούς τομέα.

Πλέον, λοιπόν, σε επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου της ΑΒ, μπορούμε να βρούμε εκλεκτά τυριά από τα πιο φημισμένα τυροκομεία του τόπου μας, δηλαδή πραγματικές γεύσεις με παράδοση!

Από το Μπάτζος (Π.Ο.Π.), το αρχαιότερο ελληνικό σκληρό τυρί με την ελαφρώς πικάντικη γεύση μέχρι τον παραδοσιακό Ανθό και από τη Μπουκοβέλα Ιωαννίνων στο Ανεβατό (Π.Ο.Π.) Γρεβενών με την κρεμώδη υφή, την Πετρωτή και την Κοπανιστή Μυκόνου, τη Γαλομυζήθρα Χανίων, το Ζηρειοτύρι με πιπέρι από την Ορεινή Κορινθία, το Σκοτύρι Ίου, τη Φλαμπουριτσα με δυόσμο επίσης από την Ορεινή Κορινθία, το Παλατάκι με πιπέρι αλλά και το Παλατάκι με ρίγανη από τη Θεσπρωτία, το Κρασοτύρι Κώ, το Σταμνοτύρι με μαστίχα Χίου, την Καυτερή Σύρου, το Κεφαλοτύρι Βιζέ από την Ηγουμενίτσα, το Πάπρικο από την Ήπειρο, τη Μυζήθρα Σύρου, το εκλεκτό Αιγοπρόβειο τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο λευκής τρούφας και το γευστικό Αιγοπρόβειο τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο μαύρου πιπεριού!

Όλα τους είναι υπέροχα διότι όλα ετοιμάζονται με βάση την ελληνική παράδοση στην τυροκομία και από Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι είναι βαθιά δεμένοι με τον τόπο τους και προωθούν, καθημερινά τον διατροφικό μας «πλούτο», δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες για το τραπέζι μας.

Για τους Έλληνες καταναλωτές, οι γεύσεις με παράδοση κάνουν σίγουρα τη διαφορά στο καθημερινό τραπέζι!