ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελικά, τι μπορεί να σου προσφέρει ασφάλεια πιο γρήγορα και από τον Usain Bolt;

Τελικά, τι μπορεί να σου προσφέρει ασφάλεια πιο γρήγορα και από τον Usain Bolt;

Η ζωή μας κινείται σε υψηλές ταχύτητες και ο χρόνος μας είναι πάντα υπερπολύτιμος.

Δεν θέλουμε να σπαταλάμε λεπτό, δεν θέλουμε να νιώθουμε πως γλιστρά μέσα από τα χέρια μας σε άσκοπες μετακινήσεις, ραντεβού και αναμονές, ειδικά για υποθέσεις που λύνονται εύκολα και γρήγορα, μέσα από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου μας, χωρίς κόπο και κυρίως, εύκολα και απλά. Η τεχνολογική πρόοδος μας έχει προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε πολλές περιπτώσεις, είναι όμως πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να την κατανοήσουν και να την εφαρμόσουν στην πραγματική ζωή και την καθημερινότητά μας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μας ταιριάζουν. Γιατί εμείς θέλουμε με απλά βήματα να κερδίζουμε χρόνο, να κερδίζουμε ενέργεια, να κερδίζουμε στιγμές. Θέλουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο τρόπο, ώστε με αισιοδοξία και την ικανοποίηση πως έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, να τις αφήνουμε πίσω και να προχωρούμε με χαρά στις υπόλοιπες ενότητες της ζωής μας. Γιατί αφού έχουμε ολοκληρώσει όσα πρέπει να κάνουμε, τότε μπορούμε ήσυχοι και αισθανόμενοι ασφαλείς να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, κάθε στιγμή περισσότερο.

Αναζητώντας τον «Bolt» στις υποχρεώσεις μας

Εκείνο λοιπόν που μετράει στη διαδικασία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας, είναι να μπορούμε να τις διεκπεραιώσουμε με επιτυχία και ταχύτητα – κι όταν λέμε ταχύτητα, εννοούμε επιπέδου… Usain Bolt! Διερευνώντας τις επιλογές μας, αφιερώνουμε σίγουρα χρόνο ώστε να εντοπίσουμε αυτό που μας καλύπτει, αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο και καλύτερα. Είναι ο χρόνος που δεχόμαστε και που πρέπει να αφιερώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως έχουμε επιλέξει σωστά. Εκεί όμως μπαίνει και ο παράγοντας ταχύτητα: Γνωρίζουμε πως αυτή είναι η σωστή επιλογή για τις ανάγκες μας, δεν θέλουμε όμως για να την ολοκληρώσουμε, να ξοδέψουμε ούτε δευτερόλεπτο περισσότερο από το αναγκαίο!

Αυτό είναι το σημείο που… μπαίνει στην υπόθεση ο Bolt. Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο θα ήταν ο ιδανικός για να μας «παραδώσει» τις υπηρεσίες που ζητάμε το συντομότερο δυνατό. Επειδή όμως… έχει άλλες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο και δεν είναι στη διάθεσή μας, ψάχνουμε κάτι αντίστοιχο: Ταχύτητες επιπέδου Bolt από όλους εκείνους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε και συνδιαλεγόμαστε. Για παράδειγμα, αναζητώντας το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης για το αυτοκίνητό μας, διερευνούμε όλες τις επιλογές. Εξετάζουμε εάν θέλουμε μικτή ασφάλιση , πώς μπορούμε να κάνουμε εύκολα αξιόπιστο σέρβις, τι γίνεται σε περίπτωση που θέλουμε να ανταλλάξουμε το αυτοκίνητό μας κάποια στιγμή ή πώς θα εξοικονομήσουμε χρήματα από την ασφάλεια του δεύτερου αυτοκινήτου μας, που δεν κινείται και τόσο συχνά…

Κι αφού καταλήξουμε και βεβαιωθούμε πως κάναμε τη σωστή επιλογή, εκείνη που μας εξυπηρετεί κατά το δυνατόν καλύτερα, γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι, να μεταβούμε στο αντίστοιχο γραφείο, να κλείσουμε ένα ραντεβού, να περιμένουμε στην αναμονή; Γιατί να μην κερδίσουμε χρόνο και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ηλεκτρονικά, από την άνεση του δικού μας υπολογιστή – ακόμα και του κινητού μας, αν το υποστηρίζει τεχνολογικά; Αυτή δεν είναι μια ταχύτητα επιπέδου Usain Bolt;

Επιλέγουμε σωστά, ώστε μόνο να κερδίζουμε. Ενημερωνόμαστε και καταλήγουμε στην επιλογή που μας ταιριάζει γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε χαρά και αισιοδοξία. Έχουμε δίπλα μας αυτούς που εμπιστευόμαστε, για να μπορούμε να ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα.