ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρήστος Σανδαλάκης: Ο ποδηλάτης με απώλεια όρασης που μας απέδειξε πως οι δυνατότητες δεν έχουν όρια

Χρήστος Σανδαλάκης: Ο ποδηλάτης με απώλεια όρασης που μας απέδειξε πως οι δυνατότητες δεν έχουν όρια

Ήταν το 2017 όταν ο Χρήστος Σανδαλάκης άρχισε να ασχολείται με την ποδηλασία Tandem.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο νεαρός αθλητής μετράει ήδη πολλά μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Το στοιχείο που κάνει, ωστόσο, την ιστορία του Χρήστου να ξεχωρίζει από εκείνες άλλων αθλητών, σχετίζεται με το ότι γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το 99% της όρασής του.

Το γεγονός αυτό όμως, δεν εμπόδισε τον Χρήστο από το να παραμείνει δραστήριος και να προσπαθεί να κάνει κάθε μέρα πραγματικότητα, κάτι που για πολλούς από εμάς μοιάζει αδύνατο. Ανέβαινε στο ποδήλατό του και με την καθοδήγηση του συναθλητή του, που κρατούσε το τιμόνι, ξεπερνούσε τον εαυτό του και τα όριά του και έβγαινε νικητής και σε κάποιες περιπτώσεις παγκόσμιος πρωταθλητής!

Τώρα, λοιπόν, ο ποδηλάτης με σχεδόν ολική απώλεια όρασης, μας απέδειξε πως όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν όρια και ακόμη και το ακατόρθωτο, μπορεί να γίνει δυνατό. Διότι ο Χρήστος Σανδαλάκης έκανε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει, σε περιπτώσεις όπως η δική του: Κατέβηκε για πρώτη φορά με το ποδήλατό του ένα βουνό μόνος του, χωρίς τον συναθλητή του στο τιμόνι.

Με όχημα ένα ποδήλατο και με «οδηγό» την τεχνολογία

Με ενθουσιασμό, θάρρος, θέληση να ξεπεράσει τον εαυτό του και ένα smartphone στο κράνος του, ο Χρήστος ανέβηκε στο ποδήλατό του, πήρε μια βαθιά ανάσα και κατάφερε να κάνει για πρώτη φορά μόνος του κατάβαση σε βουνό.

Οι σωματικές του δυνατότητες αναμφίβολα του το επέτρεπαν, όχι όμως και η όρασή του. Τι έκανε, λοιπόν, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Tandem να πάρει αυτή τη φαινομενικά παράτολμη απόφαση; Η απάντηση βρίσκεται στη σύγχρονη τεχνολογία και δη, το 5G. Βλέπετε, ο Χρήστος πέτυχε το καταπληκτικό αυτό επίτευγμα, χάρη στο κινητό που ήταν τοποθετημένο πάνω στο κράνος του μέσα από το οποίο, κατά την κατάβασή του, ο συναθλητής του, Σωτήρης, μπορούσε να βλέπει άμεσα, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς διακοπές, τη διαδρομή του Χρήστου και ό,τι υπήρχε γύρω του. Έτσι, ακόμη και αν βρισκόταν μακριά του, του έδινε οδηγίες «ζωντανά», ακριβώς τη στιγμή που τις χρειαζόταν, καθοδηγώντας τον Χρήστο, μέχρι τον τερματισμό.

Όταν οι δυνατότητες δεν έχουν όρια

Μέσα από αυτή την κατάβαση, λοιπόν, ο Χρήστος μας απέδειξε πως το 5G μπορεί να απελευθερώσει δυνατότητες για όλους. Διότι αυτό το νέο και άνευ προηγουμένου κατόρθωμα του Χρήστου Σανδαλάκη, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τεχνολογία και συγκεκριμένα, χάρη στην άμεση απόκριση με τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων από το κινητό που είχε στο κράνος του. Δηλαδή, από την καθοδήγηση μέσα από τη μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

Τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, ωστόσο, χωρίς την τεχνολογία 5G του νέου και καινοτόμου αυτού δικτύου, που είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει και να απολαύσει ο Χρήστος, χάρη στο υπερσύγχρονο Vodafone Giga Network 5G: Μια επαναστατική τεχνολογία που, όπως φαίνεται, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων ουσιαστικά, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για όλους. Διότι μέσω της σύνδεσης στο Vodafone Giga Network 5G, ο συναθλητής του Χρήστου, ο οποίος μέχρι πρότινος επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο με εκείνον, βρισκόταν σε ένα βαν σε άλλο σημείο και μπόρεσε να τον καθοδηγήσει από απόσταση, ώστε να ολοκληρώσει την πορεία του μόνος του.

Για τον ίδιο τον Χρήστο, το γεγονός ότι κατάφερε να ολοκληρώσει για πρώτη φορά μόνος του την πορεία του -και μάλιστα να κατέβει ένα βουνό- ήταν από μόνο του ένα απερίγραπτο γεγονός. Και τα όσα ο ίδιος δήλωσε έπειτα από την πραγματοποίηση της διαδρομής του, αποκαλύπτουν την τεράστια διαφορά που η τεχνολογία μπορεί να κάνει στη ζωή μας σήμερα, «ξεκλειδώνοντας» ακόμη και δυνατότητες που δεν γνωρίζαμε πως είχαμε.

«Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου! Συνειδητοποίησα πως αυτό που πέρασα δεν ήταν μόνο ο τερματισμός, αλλά η αρχή ενός αύριο γεμάτο νέες δυνατότητες», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Χρήστος Σανδαλάκης, μιλώντας για την ξεχωριστή αυτή διαδρομή.

Μοιράζοντας έμπνευση και απελευθερώνοντας νέες δυνατότητες για όλους

Χάρη, λοιπόν, στην τεχνολογία και δη, το Vodafone Giga Network 5G*, ο Χρήστος Σανδαλάκης, ένας πρωταθλητής ποδηλασίας Tandem με 99% απώλεια όρασης, κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: Να κάνει για πρώτη φορά κατάβαση σε βουνό μόνος του. Και η ιστορία του αποδεικνύει το ότι όταν η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας, προς το καλύτερο.

Σε ό,τι αφορά στο 5G συγκεκριμένα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως θεωρείται ήδη η τεχνολογία που θα μείνει στην ιστορία. Διότι χάρη στις απίστευτα υψηλές ταχύτητες και την άμεση απόκρισή του μας προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε άλματα και να ξεπεράσουμε εμπόδια, τα οποία έμοιαζαν μέχρι χθες απροσπέλαστα, δίνοντας πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις μας, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας, ακόμη και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση.

Το σίγουρο είναι πως η ιστορία και το κατόρθωμα του Χρήστου Σανδαλάκη, αποδεικνύουν ότι με «οδηγό» τη θέληση και με «όχημα» την τεχνολογία, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν. Ας παρακολουθήσουμε, λοιπόν, το βίντεο που ακολουθεί και ας αφήσουμε την ιστορία του Χρήστου να μας εμπνεύσει και να μας δώσει μία «γεύση» από όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η τεχνολογία τη δεκαετία του 2020!

*Λειτουργεί ήδη σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ πάνω από 20 συσκευές 5G είναι σταδιακά διαθέσιμες στα καταστήματα και το e-shop της Vodafone.