ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα καταστήματα ΑΒ και ο Άκης Πετρετζίκης μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεύσεων με άρωμα Ελλάδας

Τα καταστήματα ΑΒ και ο Άκης Πετρετζίκης μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεύσεων με άρωμα Ελλάδας

Μπουρδέτο, σοφρίτο, φρουτάλια… Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με τη γευστική υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ

Τι είναι, για σένα, η Ελλάδα; Ο φωτεινός της ήλιος; Η γαλάζια της θάλασσα; Τα ψηλά βουνά της; Ό,τι κι αν απάντησες, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό της που όλοι αναγνωρίζουν και όλοι αγαπούν: η παραδοσιακή της κουζίνα. Ναι, η Ελλάδα είναι οι γεύσεις της και ο Άκης Πετρετζίκης το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό και η νέα σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” Greek Edition, με την υπογραφή του, φέρνει την Ελλάδα στο πιάτο σου μέσα από οχτώ φημισμένες και απόλυτα λαχταριστές συνταγές.

Ο αγαπημένος σεφ παρουσιάζει μέσα από τις δικές του ξεχωριστές και ιδιαίτερες συνταγές, μια πιο «φρέσκια» εκδοχή οχτώ χαρακτηριστικών πιάτων της χώρας μας και μας προσκαλεί να κάνουμε μαζί του ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απλά και γρήγορα, επιλέγοντας τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisine Greek Edition. Αγαπάς τις ομελέτες; Τότε δοκίμασε Φρουτάλια Τήνου με πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο και λαχταριστή γραβιέρα για ένα πλήρες γεύμα που όλοι θα ζηλέψουν! Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου σερβίροντας Μοσχάρι Σοφρίτο Κέρκυρας που έχει μαγειρευτεί αργά μαζί με μπαχαρικά για να αποκτήσει το μοναδικό του άρωμα. Πεθύμησες ψαράκι; Γιατί δεν κάνεις τη διαφορά με ένα Μπουρδέτο Κέρκυρας κάνοντας ένα μοναδικό «πάντρεμα» ελληνικών και ιταλικών στοιχείων, μιας και το πιάτο αυτό, όπως και το προηγούμενο πιάτο, έχει τις ρίζες του τη περίοδο της Ενετοκρατίας στα νησιά του Ιονίου; Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνταγή με ψάρι, σε σάλτσα κοκκινοπίπερου, συνοδεία πατάτας!

Αν ψάχνεις το τέλειο ελληνικό «comfort food» τότε θα λατρέψεις τον Τραχανά με Σύγκλινο Μάνης που θα σε ταξιδέψει, γευστικά, στην Πελοποννησιακή χερσόνησο. Το σύγκλινο είναι χοιρινό κρέας που παστώνεται και καπνίζεται με ξύλα και αρωματικά φυτά κι έπειτα αφήνεται να καπνιστεί με φασκόμηλο για δέκα ώρες. Ο συνδυασμός του με τον παραδοσιακό τραχανά χαρίζει ένα υπέροχο πιάτο, ιδανικό για το φθινόπωρο. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και τα Σκιουφιχτά με Κοτόπουλο και Ξηρή Μυζήθρα Κρήτης που δεν είναι παρά χειροποίητα ζυμαρικά μαζί με κοκκινιστό κοτόπουλο και το λατρεμένο κρητικό τυρί που χαρίζει απαράμιλλη νοστιμιά στο πιάτο.

Ήρθαν επισκέπτες τελευταία στιγμή; Κανένα πρόβλημα! Κάνε τους το τραπέζι με Χοιρινό Τσιγαριαστό με Σταμναγκάθι Κρήτης, το απόλυτο κρητικό φαγητό! Το τσιγαριαστό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα των Σφακίων και της δυτικής Κρήτης, ενώ το σταμναγκάθι που θεωρείται ο «βασιλιάς» των άγριων χόρτων και ενδημεί στις κορυφές του Ψηλορείτη, χαρίζει ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις με την μοναδική του νοστιμιά σε αυτό το άκρως παραδοσιακό πιάτο. Κι επειδή ελληνική κουζίνα χωρίς πίτα δεν γίνεται, η σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” Greek Edition, ολοκληρώνεται με μια εκπληκτική Σεσκουλόπιτα Νάξου και μια Μακεδονίτικη Πίτα με Γλυκιά Κολοκύθα. Η πρώτη είναι μια αλμυρή επιλογή, ξακουστή στο κυκλαδίτικο νησί, που ξεχωρίζει χάρη στα σέσκουλα και τις σταφίδες που περιέχει, ενώ η δεύτερη είναι μια απρόσμενα γλυκιά πρόταση, με γέμιση γλυκιάς κολοκύθας, σταφίδες και μπαχαρικά. Όλα μαζί δένουν αρμονικά σε μια πίτα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Όποια κι αν είναι η αφορμή, τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines Greek Edition είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις γεύσεις από αγαπημένα μέρη της Ελλάδας εύκολα, γρήγορα και με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ. Βρες τα όλα στα καταστήματα ΑΒ και στο ΑΒ EShop.Τα καταστήματα ΑΒ και ο Άκης Πετρετζίκης μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεύσεων με άρωμα Ελλάδας