ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση συμβάσεων με μηδενικές αυξήσεις αποφασίζει ο ΟΛΠ

Ανανέωση συμβάσεων με μηδενικές αυξήσεις αποφασίζει ο ΟΛΠ

Την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους για δύο χρόνια με μηδενικές αυξήσεις, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, αναμένεται να ενημερωθεί και για τα υπόλοιπα θέματα του ΟΛΠ, όπως για τα λιμενικά τέλη, το διαγωνισμό για τα στερεά απόβλητα που έχει ακυρωθεί, ενώ αναμένεται να εγκρίνει την τελική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών ΟΛΠ και MSC για την αποκατάσταση του φάρου στο Μώλο Κράκαρη, ζημιά που προξένησε πριν δύο χρόνια ένα κρουαζιερόπλοιο.

Επίσης θα συζητηθεί η υποβολή δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας(το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ) σε επικοινωνία που είχε με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Ο Γιάννης Κούβαρης, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ άλλα δυο μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου αποκτούν εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) Αθανάσιο Λιάγκο και τον Σταύρο Κυραμαργιό, που ανέλαβε και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Επίσης νέα μέλη του ΔΣ είναι οι Σταμάτης Κοιλάκος, Σταύρος Δρακονταειδής,Γιώργος Ροίδης, Βασίλης Κορκίδης, Αποστολία Φράγκου, Ολυμπία Τσαλικίδου και Γιώργος Καστελάνος.

Στο ΔΣ παραμένουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων οι κ.κ. Γεωργίου και Γεωργακόπουλος όπως και ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης.

Σημειώνεται ότι αρκετά από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν εκφράσει την αντίθεσή του στο μοντέλο ιδιωτικοποίησης και πώλησης πλειοψηφικού πακέτο μετοχών.

Μιλώντας μάλιστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δύο από τα νέα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν ανοιχτά την άποψη τους όταν τα λιμάνια μετοχικά θα πρέπει να τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και βάση της αρχές της διαφάνειας και της ανταγωνιστικότητας να δίνονται επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού της ιδιωτικοποίησης και πώλησης του 51% των μετοχών προχωρά την διαδικασία και ότι οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα ΤΑΙΠΕΔ και συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται τη σύμβαση παραχώρησης (master concession) της ΟΛΠ ΑΕ με το ελληνικό δημόσιο.