ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενιαία εμπορική μάρκα για ΟΤΕ - Cosmote

Ενιαία εμπορική μάρκα για ΟΤΕ - Cosmote

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προχωρά σύντομα ο όμιλος ΟΤΕ ο οποίος προχωρά στην καθιέρωση της χρήσης μίας ενιαίας εμπορικής μάρκας (brand) για τις υπηρεσίες του ομίλου σε σταθερή, κινητή και Internet. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιείται το brand της Cosmote, το οποίο θα αποκτήσει ανανεωμένο, μοντέρνο λογότυπο που αναδεικνύει την παρουσία του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τον όμιλο ΟΤΕ, ο στόχος του νέου εμπορικού σήματος είναι οι καταναλωτές να απολαμβάνουν ολοκληρωμένες, αναβαθμισμένες και καινοτόμες λύσεις για το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών αναγκών τους, με απλό, κατανοητό και ενιαίο τρόπο. Σημειωτέον πως η προετοιμασία για το επερχόμενο rebranding, από την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στον πελάτη έως τη διαμόρφωση των εμπορικών προτάσεων, είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ το λανσάρισμα του κοινού εμπορικού σήματος θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώσαμε το μετασχηματισμό μας σε μία σύγχρονη ανταγωνιστική επιχείρηση, καθώς και τη λειτουργική ενοποίηση σταθερής και κινητής. Η καθιέρωση ενιαίας εικόνας για τις εμπορικές μας προτάσεις είναι φυσική εξέλιξη για τον όμιλο ΟΤΕ.

Γινόμαστε ακόμη καλύτεροι για τον πελάτη μας, με στόχο να είμαστε η επιλογή της καρδιάς του. Γι αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις των δύο brands, OTE και Cosmote, υπό το νέο εμπορικό μας σήμα. Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τις τάσεις της αγοράς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Αξίζει να επισημανθεί ότι το κοινό εμπορικό σήμα σταθερής και κινητής είναι διαδεδομένη πρακτική στη διεθνή αγορά και μεγάλες εταιρείες σε αρκετές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, χώρες έχουν ακολουθήσει αυτή την οδό, χρησιμοποιώντας ως ενιαίο εμπορικό σήμα, κατά κύριο λόγο, το σήμα της κινητής. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, η France Telecom (σταθερή) εξαγόρασε τη θυγατρική της στην κινητή Orange και πλέον χρησιμοποιείται μόνο το εμπορικό σήμα «Orange», στο ΒέλγιοProximus & Belgacom, υιοθέτησαν ως κοινό εμπορικό όνομα το «Proximus», στην Πορτογαλία οι meo και PT πήγαν σε μια εμπορική ονομασία (meo by PT), ενώ ο ισπανικός όμιλος Telefonica χρησιμοποιεί 2 εμπορικά ονόματα, τα Ο2 by Telefonica και Movistar by Telefonica