ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις αναπηρίας: Ποιες είναι οι αλλαγές που εξετάζονται

Συντάξεις αναπηρίας: Ποιες είναι οι αλλαγές που εξετάζονται
Aπό τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ προτάθηκε αλλαγή στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο
pixabay

Συντάξεις - Όλες οι ειδήσεις: Την ενοποίηση των κανόνων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αφορά στις συντάξεις αναπηρίας εξέτασαν κατά την πρόσφατη συνάντησή του εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη.

Αναλυτικότερα, από τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ προτάθηκε αλλαγή στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να οριστεί μια ενιαία σύνταξη τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα, όταν πληρούνται τα ίδια ακριβώς κριτήρια.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Μηταράκης ζήτησε την ανασύσταση του φακέλου για το πόρισμα της ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας, προκειμένου να προχωρήσει στη νομοθέτησή του στο προσεχές διάστημα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ ανακοίνωσαν πως έθεσαν στον υφυπουργό σωρεία θεμάτων όπως το θέμα των εθνικών συντάξεων, την κατάργηση της αναλογικής μείωσης του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου, τις αδικίες μεταξύ συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, την επικαιροποίηση και νομοθέτηση του πορίσματος του υπουργείου Εργασίας για την ενιαιοποίηση των κανόνων για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, την κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των ατόμων με αναπηρία, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία του υπουργείου σε κάθε νομοθέτηση που θα αφορά στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο ελληνικό μαχητικό - Η απάντηση της Ελλάδας στους S-400

Καιρός τώρα: «Βράζει» η χώρα από τον καύσωνα - Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία (pics

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων