ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνονται οι προκαταβολές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώνονται οι προκαταβολές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ξεκίνησε η καταβολή του 70% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Υπομέτρο 6.3) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ποσό που «καταβάλλεται ανέρχεται σε περίπου 19.6 εκατ. ευρώ, αφορά 1.997 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη τόσο η διαδικασία αποστολής από τις ΔΑΟΠ των υπολοίπων φακέλων πληρωμής όσο και η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών», όπως αναφέρει ο οργανισμός.

Το ποσό στήριξης κάθε μικροκαλλιεργητή που προβλέπεται από το υπομέτρο ανέρχεται σε 14.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται με την υλοποίηση δαπανών.

Σημειώνεται ότι στόχος του υπομέτρου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω ενεργειών που αφορούν, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κ.λπ.) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Επιλέξιμοι είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2018, ενώ το εισόδημά τους από τη γεωργική εκμετάλλευσή τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη από 12 ετών στα χέρια του πατέρα της - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το λάθος θα σας «κόψει» τα 700 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις