ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα λάβουν το «νέο 800άρι»

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα λάβουν το «νέο 800άρι»
Τι εξετάζει η κυβέρνηση για την α' κατοικία
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Νέες κατηγορίες επαγγελματιών που θα λάβουν το «νέο 800άρι» γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open TV, ανέφερε ότι στο νέο «800άρι» που θα ισχύσει Μάιο και Ιούνιο θα συμπεριληφθούν καλλιτέχνες, ξεναγοί, οικοδόμοι, ιεροψάλτες και ηθοποιοί, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συναινέσουν οι εταίροι στην ΕΕ και θα υπάρξει προστασία της α' κατοικίας τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2020.

Όσον αφορά στο αν η κυβέρνηση θα εντείνει τα μέτρα τόνισε: «Πόσο πιο σφιχτά μέτρα; Τα έχουμε πάρει, ο κόσμος έχει πάρει το μήνυμα. Υπάρχει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης».

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι είναι κατάλληλη η στιγμή άρσης των μέτρων. Η μάχη θα συνεχιστεί όλο το μήνα και στο τέλος του θα δούμε τι θα μας πουν οι επιστήμονες».

Για το νέο πακέτο στήριξης των 3,5 δισ. ευρώ που θα «πέσει» στην ενίσχυση της πληττόμενης οικονομίας επεσήμανε πως: «Μάιο - Ιούνιο θα μπουν και οι επιστήμονες. Αν όλα πάνε καλά θα βγει ΚΥΑ για τα νέα 800€ σε αυτοαπασχολούμενους κι άλλες μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί ακόμα και σήμερα. Έως τη Μ. Τρίτη θα συμπεριληφθούν κι άλλες νομικές μορφές. Μουσικοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, οι αυτοαπασχολούμενοι γενικώς θα μπουν στα 800€».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας «θα ενταχθούν κι αυτοί στα 800€. Θα μπουν μέσω ΕΡΓΑΝΗΣ θα βγει υπουργική απόφαση που τους καλύπτει».

Για τους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας ξεκαθάρισε ότι: «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Θα βρεθεί λύση. Ασφαλώς και θα έρθει ρύθμιση αν έρθουμε σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Μέχρι τέλος του χρόνου, υπό όρους και προϋποθέσεις».

Για ελλείψεις προϊόντων είπε: «Σε αντισηπτικά υπάρχει επάρκεια, ομαλοποιήθηκε η αγορά και οι τιμές έπεσαν. Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε γάντια και μάσκες από ό,τι είχαμε προηγούμενες εβδομάδες. Έχουν γίνει μεγάλες εισαγωγές σε μάσκες και είμαστε πολύ καλύτερα».

Στα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ για ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεκαθάρισε ότι: «Ασφαλώς όλοι θα χάσουμε σ' αυτή την κρίση. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι» και τέλος για τα ενοίκια των φοιτητών δεσμεύτηκε ότι «θα τα δούμε».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Σχετικές ειδήσεις