ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υφ. Οικονομικών: "Μαζέψτε χρήμα"

Υφ. Οικονομικών: "Μαζέψτε χρήμα"
Αυστηρές συστάσεις στους επικεφαλής των εφοριών να συγκεντρώσουν το ποσό των 5,9 δις ευρώ το Δεκέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί ...Αυστηρές συστάσεις στους επικεφαλής των εφοριών να συγκεντρώσουν το ποσό των 5,9 δις ευρώ το Δεκέμβριο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του κρατικού προϋπολογισμού, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής διαμηνύοντάς τους πως θα κρίνονται σε μηνιαία βάση για την αποτελεσματικότητά τους σε ότι αφορά την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
Τα χρήματα, που αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον τρέχοντα μήνα, θα προέλθουν στο μεγαλύτερο ποσοσό τους από:

*Την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία έως τώρα οι εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ , ενώ υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει δώσει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου.

* Τους ελέγχους για το ΦΠΑ και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που υπό το βάρος της μείωσης των εσόδων τους λόγω της κρίσης δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

* Την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία (ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων) ενάντια στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν τα χρέη τους.

Ροή Ειδήσεων