ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο «κούρεμα»

Α. Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο «κούρεμα»

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δεύτερη απομείωση του χρέους της, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Διαμαντοπούλου διέψευσε ότι η χώρα μας θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέο «κούρεμα» του χρέους της.

Αν και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε μια «βαθιά εθνική κρίση», η υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι οι πρώτοι επενδυτές της «χτυπούν» την πόρτα, μετά και την πρόσφατη απομείωση του χρέους κατά 105 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις έχουν δείξει και γερμανικές επιχειρήσεις. Πάντως, μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται σε επίπεδο συνομιλιών, χωρίς συγκεκριμένες συμφωνίες.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου χαιρέτισε κάθε «στήριξη που αφορά την τεχνογνωσία» εκ μέρους της γερμανικής πλευράς, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα μας δεν θέλει «πολιτική καθοδήγηση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της χώρας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το Ταμείο Εγγυήσεων, εξέλιξη που χαρακτήρισε ως «σημαντικό στοιχείο» για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Σε αυτό το σημείο, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών, που έχοντας λιγοστά μέσα για τη χορήγηση δανείων, συνεχίζουν να εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.