ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεραπετρίτης για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: Τα μέτρα θα αφορούν όλες τις εταιρείες

Αυξήσεις ρεύμα ΔΕΗ
Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
INTIME

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ όσον αφορά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις γονικές παροχές αλλά και εξηγήσεις όσον αφορά το γιατί δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αρχικά για τα μέτρα που αφορούν τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενεργείας, όχι μόνο τη ΔΕΗ σημειώνοντας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

Σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους.

Γιατί δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε, επίσης, ότι δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους αλλά διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους.

Επανέλαβε, επίσης, αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ πως «ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης».

Πολιτική συναίνεση

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για πολίτικη συναίνεση, τόνισε ότι στη χώρα δημιουργούνται δύο πόλοι, της λογικής που εκφράζει ο πρωθυπουργός και του αλόγου, που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των επόμενων γενεών. Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λογο, και δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολιαστούς σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έξαρση της ζέστης τις επόμενες ημέρες

Σχολεία - Γκάλοπ Newsbomb.gr: Το 81% διαφωνεί με τον τρόπο που ανοίγουν - Τι θα ισχύει από σήμερα