ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Νέα «κόντρα» στη σκιά της διάσωσης

Folli Follie:  Νέα «κόντρα» στη σκιά της διάσωσης
INTIME

Αναμενόμενη εξέλιξη που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie χαρακτηρίζουν στελέχη της διοίκησης την κίνηση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να καταψηφίσουν την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2019, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης. Και αυτό όπως λένε γιατί μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο και αναμένεται να «περάσει» έπειτα από τον διορισμό ειδικής εντολοδόχου.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε τον διορισμό της δικηγόρου Βασιλικής Τσιατά ως ειδικής εντολοδόχου η οποία αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία εξυγίανσης (σ.σ. της πλευράς Κουτσολιούτσου) ώστε τελικά να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie.

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με ποσοστό περίπου 38,5%, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι μέσω των νομικών τους εκπροσώπων υποστήριξαν πως η παρούσα διοίκηση δεν αποτύπωσε ορθά τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ενώ δεν έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group Γεώργιος Σάμιος απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήδη από τη γενική συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στην αρχή της συνεχιζόμενης δραστηριότητας στις οικονομικές καταστάσεις, που θα επιβεβαιωθεί όπως είπε από την πορεία της FF Group προς την εξυγίανση.

Σχετικά με την επιφύλαξη των ορκωτών περί αξιόπιστου συστήματος χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, o κ. Σάμιος παραδέχθηκε ότι πολλά συστήματα αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και ήδη η εταιρεία έχει συμφωνήσει την ανάπτυξη σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος ERP, έχοντας μεριμνήσει για τη σημαντική επένδυση που απαιτείται. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι η πορεία της εταιρείας για εξυγίανση δεν παρεμποδίζεται και τόνισε ότι εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η σύγκληση γενικής συνέλευσης, με τη συμμετοχή της ειδικής εντολοδόχου για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.