ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DIMAND και REDS στην τελική ευθεία για το «Μικρό Ελληνικό»

DIMAND και REDS στην τελική ευθεία για το «Μικρό Ελληνικό»
DIMAND και REDS στην τελική ευθεία για το «Μικρό Ελληνικό»
INTIME

Σε παιχνίδι για δύο καταλήγει η παραχώρηση του ακινήτου-φιλέτου στις Γούρνες Ηρακλείου της Κρήτης και στις 6 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί ο πλειοδότης που θα αναλάβει την ανάπτυξή του.

Το «Μικρό Ελληνικό», όπως είθισται να χαρακτηρίζεται η έκταση των 346 στρεμμάτων, καθώς λόγω του επενδυτικού σχεδίου που πρόκειται να ξεδιπλωθεί θα προσομοιάζει με το Ελληνικό, θα διεκδικήσουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων DIMAND και REDS. Καλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ να δώσουν βελτιωμένες προσφορές μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας e-Auction.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, το διοικητικό του συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε τον ορισμό τριών επιλέξιμων επενδυτών για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Οι επιλέξιμοι επενδυτές οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): 1. DIMAND ΑΕ. 2. REDS ΑΕ. 3. VIVION INVESTMENTS S.a r. l.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών και αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).

«Η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών μέσω του e-Auction ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του και εξηγεί: «Η εφαρμογή του e-Auction είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, ενώ αξιοποιήθηκε και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα».

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το Ταμείο προσκαλεί τα επενδυτικά σχήματα DIMAND ΑΕ και REDS ΑΕ να υποβάλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές, μετέχοντας σε e-Auction που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Ρoή Ειδήσεων