ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας μοιράζει 15 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους στην επιχείρησή του

Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας μοιράζει 15 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους στην επιχείρησή του
Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας μοιράζει 15 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους στην επιχείρησή του
INTIME

Μέρισμα 15 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους αποφάσισε να διανείμει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και η Διοίκηση της Chipita.

Το συγκεκριμένο μέρισμα το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας που απασχολούνται στη χώρα και στελέχη της Chipita που εργάζονται στα εργοστάσιά της στο εξωτερικό.

Κατά πληροφορίες, θα συνδέεται με τα χρόνια εργασίας των υπαλλήλων στον οργανισμό, τη θέση και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις αρχές του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την πώληση της εταιρείας στην Mondelez, με την αξία του deal να φτάνει τα 2 δισ. δολάρια.

Με αφορμή την αλλαγή σελίδας της Chipita, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε αποστείλει προσωπική επιστολή σε όλους του εργαζόμενους, αναφερόμενος στην 35ετή πορεία της εταιρείας που εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές πολυεθνικές στον διατροφικό κλάδο.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Ο Σπύρος ΘεοδωρόπουλοςIntimenews

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.

Το 1981 αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%.

Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Το 2006 η Chipita συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, τη GOODY’S και τον ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.

Το καλοκαίρι του 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita.

To 2021 ήλθε σε συμφωνία για πώληση της Chipita στη Mondelez.

Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΣΕΒ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών και Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Survivor Spoiler: Οι 12 παίκτες που ετοιμάζουν βαλίτσες για Άγιο Δομίνικο (photos)

Γλυφάδα: Οι μαρτυρίες λύνουν τον γρίφο της δολοφονίας - Γιατί σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση