ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο – Προάγγελος πληθωριστικών πιέσεων

Στα ύψη οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο – Προάγγελος πληθωριστικών πιέσεων
INTIME

Στα ύψη εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, εξέλιξη που δείχνει πως οι πληθωριστικές πιέσεις και οι ανατιμήσεις θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 33,9% έναντι μείωσης 12,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2020 με το 2019.

Ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 - Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο γενικό δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 - Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 13,7% έναντι μείωσης 7,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σκοπός του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία είναι η μέτρηση των μηνιαίων μεταβολών των τιμών των προϊόντων των τομέων ορυχείων και μεταλλείων, μεταποίησης και ενέργειας που εισάγονται από το εξωτερικό και μεταβιβάζονται, μέσω της αγοράς τους, σε μονάδες - επιχειρήσεις του εσωτερικού, ανεξάρτητα του κλάδου δραστηριοποίησης των μονάδων αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Καματερό: Νεκρά δύο ανήλικα αγόρια από πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους

Η πρώτη ανακοίνωση του Παναγιωτόπουλου μετά τις καταγγελίες: «Ζητώ συγγνώμη»

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα καταγγελία σε βάρος του από τραγουδίστρια

Οικογενειακή τραγωδία στο Κιλκίς: Πατέρας σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα