ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Washington Post: Τα αποτελέσματα «δείχνουν» έξοδο από το ευρώ

Washington Post: Τα αποτελέσματα «δείχνουν» έξοδο από το ευρώ

Τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ λόγω των συμπερασμάτων που εξάγονται από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, επισημαίνει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

«Πήρε μήνες στους οικονομολόγους, διεθνώς, μέχρι να οργανώσουν ένα σχέδιο διάσωσης αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Όμως, για τους ψηφοφόρους ήταν ζήτημα μόνο 12 ωρών να του επιφέρουν σοβαρό πλήγμα, θέτοντας, και πάλι, την Ελλάδα στον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη, μια και καλή», επισημαίνεται σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας.

Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως, πιθανή έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα προκαλούσε πανικό σε Ισπανία και Ιταλία «που θα καταλάβαιναν πως το να ανήκει μία χώρα στη νομισματική ένωση δεν είναι απαραίτητα, μόνιμο προνόμιο».

Όσο για την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, θα μπορούσε να έρθει και τον επόμενο μήνα, τονίζει η Washington Post, αφού δεσμεύσεις, όπως οι περικοπές στην υγεία είχε υπολογιστεί ότι θα ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου 2012. «Σήμερα, οι προσυμφωνηθείσες προθεσμίες μοιάζει αδύνατο να ισχύσουν, από τη στιγμή που η χώρα παλεύει να αναδείξει τη νέα ηγεσία της…».